Zbog naglaska na funkcionalnosti, kupaonice mogu biti jedan od izazovnijih prostora za uređivanje. No to ne znači da kupaonice ne mogu biti još jedna u nizu prostorija u našem domu koje izgledaju odlično.

Galerija Kupaonice sa zidnim tapetama Kupaonice sa zidnim tapetama Kupaonice sa zidnim tapetama - 3 +11 Kupaonice sa zidnim tapetama

Postoje razni načini da se poboljša izgled kupaonice, a u posljednje vrijeme sve su popularnije zidne tapete koje dolaze u stotinama boja i uzoraka.

Iako će mnogi i dalje pomisliti da zidne tapete nisu dobra ideja za kupaonicu, uz odgovarajuću pripremu itekako ih možete koristiti tamo. Osim toga, na tržištu postoje tapete koje su namijenjene baš za postavljanje u kupaonici.

Ako vam je ideja zidne tapete u kupaonici privlačna, u nastavku donosimo odgovore na neka pitanja koji bi vas mogli zanimati.

Je li tapeta u kupaonici stvarno dobra ideja?

Vlaga, voda, prskanje, toplina... svi oni idu u kombinaciji s kupaonicama i nikako ne idu ruku pod ruku s osnovnim materijalom za izradu tapeta, a to je papir. Ipak, pravilna priprema zidova u kombinaciji s tapetama koje su posebno obrađene za kupaonice čini tu opciju itekako mogućom.

Kupaonice sa zidnim tapetama Kupaonice sa zidnim tapetama (Foto: Living4media)

Koju vrstu tapeta koristiti u kupaonici?

Kako smo već spomenuli, za kupaonicu je najbolje potražiti vodootporne tapete koje se mogu postaviti bilo gdje, pa čak i izravno u tuš-kabinu ili oko kade. Zahvaljujući načinu izrade tim tapetama voda i vlaga ne mogu naštetiti i možete biti sigurni da ste odabrali opciju koja će izdržati svakodnevne zahtjeve kupaonice.

Što trebam napraviti prije postavljanja tapeta?

Kvalitetna priprema zida najvažnija je ako želite da vaše tapete dugo traju. Bitno je da su zidovi budu čisti i premazani odgovarajućim materijalom.

20 fotodokaza da i male kupaonice mogu biti lijepo uređene Mala kupaonica - 1 Mala kupaonica - 2 Mala kupaonica - 3 +17 Mala kupaonica - 4

Sada je vrijeme za povratak na početak teksta, gdje vas čeka galerija kupaonica ukrašenih zidnim tapetama koje potvrđuju da su tapete dostojna konkurencija pločicama.

Kupaonice sa zidnim tapetama Kupaonice sa zidnim tapetama (Foto: Living4media)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju