S dolaskom jeseni mnogi često požele okrenuti novu stranicu u vlastitiom životu. I dok su jedni zadovoljni sitnim promjenama poput promjene outfita ili pak pronalaska hobija, drugi žele podići tu promjenu na novu razinu. Jedna takva može biti i promjena posla i profesije. Neovisno o tome jeste li upravo izgubili posao kao višak ili shvatili da to što radite nije za vas, nikad nije kasno da uzmete život u vlastite ruke i odlučite se na promjenu profesije.

Danas postoje brojna učilišta koja nude razne prekvalifikacije, a jedno takvo je i Otvoreno učilište Algebra. Ono već više od 20 godina nastoji usmjeriti ljude u pravom smjeru i omogućiti im da rade ono što vole, a da pritom i profitiraju. Kako nisu sva zanimanja jednako popularna u današnje vrijeme, mi smo izdvojili tri zbog kojih se nećete morati brinuti o tome hoćete li ostati bez posla.

Informacijske tehnologije

Informatička pismenost danas je postala svojevrsni imperativ, a IT jedna od najsigurnijih profesija. Tehnologija svakodnevno ide naprijed, a onih koji rade u toj profesiji nikad nema dovoljno. Informacijske tehnologije nisu ograničene samo na jedno područje, već nude širok spektar interesa u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Osim toga, to je jedna od profesija koja ne zahtijeva vašu prisutnost u firmi, već podršku možete pružati iz udobnosti svojega doma, što je u ovim trenucima poslodavcima vrlo bitno.

EU Fondovi

Financiranje iz EU fondova postalo je sastavni dio poslovanja brojnih privatnih i javnih tvrtki. No kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova, mnogi nisu dovoljno informirani ili sigurni u to što bi jedan projekt trebao sadržavati i kako bi trebao izgledati. Upravo zbog toga ovaj je posao jedan od trenutačno najtraženijih. Bilo da želite prijaviti vlastiti ili tuđi projekt, uz pomoć ovog Algebrina programa točno ćete znati koju je dokumentaciju potrebno sakupiti te na koja vrata treba pokucati, te ćete zato na tržištu rada biti itekako traženi.

Grafički dizajn

Danas kada je sve što je bilo offline postalo online, digitalni oblici i kanali dosegli su svoj vrhunac. Svaka firma, obrt, udruga ili zajednica ima svoju web-stranicu, a nju netko mora i dizajnirati. Tu u priču ulazi grafički dizajner. Bilo da je riječ o vizualu stranice, logu firme, posterima, brošurama ili nečem trećem, posla za grafičke dizajnere ima zaista mnogo. Ako ste kreativna duša puna mašte i ideja, možda ćete se pronaći baš u ovom području dizajna. Iako početak nije lagan, ovaj program vodit će vas korak po korak kroz sve alate nužne za obavljanje ovog posla.

UX dizajner

Iako vjerojatno za ovo zanimanje mnogi do sada nisu niti čuli, upravo je ono trenutno jedno od najtraženijih profesija u svijetu dizajna. UX (user experience) dizajner jest osoba koja se bavi „stvaranjem“ iskustva korisnika koje će on doživiti na jednoj web stranici, a njegov cilj jest učiniti to iskustvo što jednostavnijim i razumljivijim te u konačnici boljim. Kako bi to postigao UX dizajner se koristi raznim alatima poput wireframova i storyboarda kako bi svoje ideje i misli mogao što lakše prenijeti onome koji će isto sprovesti u djelo. Iako zvuči prilično apstraktno, istraživanje onoga što korisnici vole i žele vidjeti može biti prilično zabavno, ali i itekako profitabilno.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju