Brojnim je ženama poznat trud uložen u pronalazak kvalitetnog i udobnog grudnjaka koji će se stopiti s grudima i učiniti ih besprijekornima. Stoga pažnja posvećena njegovu održavanju svakako zahtjeva određena pravila koja će očuvati oblik, boju i elastičnost grudnjaka. Donosimo mali vodič za produženi vijek trajanja omiljenog saveznika lijepog dekoltea



1. Prilikom pranja pamučnih grudnjaka u perilici rublja važno je da ostatak odjeće ne budu teški, masivni komadi. Takvi će košarice grudnjaka izobličiti i oštetiti, a istodobno će se izgubiti elastičnost rubova i naramenica. Koristite mrežastu vrećicu koja je namjenjena za pranje osjetljivog rublja, na taj je način moguće izbjeći razvlačenje i moguće pucanje žice.

Grudnjake je najbolje prati ručno u mlakoj vodi i sredstvima za pranje koji ne sadrže izbjeljivač

2. Prozvođači donjeg rublja savjetuju ručno pranje grudnjaka napravljenih od osjetljivih i finih tkanina kada je to god moguće, jedino na taj način je moguće očuvati izgled i oblik. Standardni deterdženti nikako se ne preporučuju, najbolje je koristiti baby šampon. Nekoliko kapi razmućenih u toploj, nikako vreloj vodi, idealna je kupka za pranje u kojoj je grudnjak najbolje namočiti oko 20 minuta, te ga isprati u hladnoj vodi.

3. Bijele grudnjake brojni ispiru u deterdžentima koji u svom sastavu sebi sadrže izbjeljivač, takvi ne samo da uništavaju elastičnost nego čistu bijelu pretvaraju u smeđu boju. Izbjegavajte stoga agresivna sredstva za pranje rublja.

4. Pogrešno sušenje grudnjaka također mu može skratiti vijek trajanja, izvore topline poput radijatora treba izbjegavati kao i izravno izlaganje suncu. U oba slučaja elastične trakice će popustiti, a boja će izgubiti na intenzitetu. Preporuča se grudnjak sušiti na ručniku, ravno položen.

5. Nakon pranja u perilici trake obično budu potpuno isprepletene, a kukice na njima oštećuju ostatak grudnjaka. Kako biste izbjegli takva oštećenja najbolje je grudnjak zakopčati prije pranja. Na ovaj način grudnjak se neće deformirati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju