Period odmah nakon raskida veze s partnerom zna biti vrlo bolan. Tada zapravo najviše razmišljamo o razlozima prekida, ali i o mogućnosti pomirenja. Stoga vam donosimo pet znakova koji pokazuju da bivšem ipak možete daoti drugu priliku

1. Razlog prekida nije bio ozbiljan

Postoje razlozi prekida veze koje je lako oprostiti. Možda se u tom trenutku činio kao bitan razlog, no zapravo je bila riječ o sitničavosti ili nečemu nevažnom. No postoje i oni ozbiljni razlozi koji se ne mogu oprostiti, poput prevare ili manjka povjerenja. Tada pomirenje nije nimalo dobra ideja.

2. Način prekida veze bio je civiliziran

Način prekida vrlo je važan jer što je on civiliziraniji bio, to su bolje šanse za pomirenje. Ako ste razgovorom u četiri oka došli ste do zajedničke odluke da prekinete vezu, to mnogo govori o vašem odnosu i međusobnom poštivanju. S druge pak strane, prekid koji se dogodio putem poruke na mobitelu ili koji je pak uključivao vikanje, agresivne ispade i uvrede znak je da o pomirenju ni ne trebate razmišljati.

Imajte na umu da ponašanje nakon prekida zna biti jednako bitno kao i ono tijekom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.


3. Ponašanje nakon prekida nije uvredljivo


Neke osobe budu duboko pogođene ponašanjem bivših partnera nakon prekida. Njihov ulazak u novu vezu, čak i da je kratkog trajanja, ili samo otvoreno očijukanje s drugim osobama itekako mogu smanjiti šanse za pomirenje. Stoga imajte na umu da ponašanje nakon prekida zna biti jednako bitno kao i ono tijekom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.

4. Emocionalna povezanost i dalje je jaka

Što je dublja vaša emocionalna povezanost bila i što ste se bolje poznavali u vezi, veće su šanse za uspješno pomirenje. Pogotovo ako vam i nakon prekida veze nedostaje taj osjećaj povezanosti te i dalje osjećate jaku želju da zagrlite bivšeg partnera. Žudnja za bliskošću koju ste nekoć imali i emocionalna povezanost koja je još uvijek jaka dobri su pokazatelji da pomirenje može biti uspješno.

5. Mogućnost oprosta je ključna

Vrlo bitan i pozitivan korak prema pomirenju zasigurno je mogućnost da istinski možete oprostiti jedno drugome te da možete voditi iskren razgovor nakon što ste prekinuli. Međusobno opraštanje stvarno je bitno za ponovni početak koji treba biti svjež i oslobođen starih zamjerki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju