Cartierov novi parfem po imenu "Carat" svojevrsna je olfaktorna igra koja priziva miris duge u bočici koja oponaša izgled dijamanta.

U želji da kreira parfem po kroju slavne draguljarske kuće, Cartierov “nos” Mathilde Laurent stvorila je osebujnu kombinaciju mirisa koja podsjeća na optičku pojavu u Zemljinoj atmosferi sastavljenu od više obojenih kružnih lukova.

Svaka je boja duge predstavljena kroz jedan cvijet. Tulipani su predstavnici crvene, listopadna puzavica orlovi nokti ili kozja krv zastupa narančastu boju, narcis je simbol žute, ylang-ylang opisuje zelenu boju, iris predstavlja plavu boju, zumbul uvodi nijansu indigoplave, a ljubičica je zastupnica ljubičaste boje.

Laurentova želja je bila da svi cvjetovi spoje u jedna apstraktni bijeli cvijet koji će svjetlucati poput dijamanta.

Parfemska bočica je napravljena u Art Deco stilu, te odbija svjetlost poput velikog dijamanata, a dostupna je u veličini od 30, 50 i 100 mililitara, odnosno prodaje se po cijeni od 459 kn, 669 kn i 922 kuna preko internetskih stranica Cartiera. Cartier Carat Parfem dolazi u tri veličine: 30, 50 i 100 mililitara (Foto: www.cartier.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju