Svi znamo da kožu treba štititi od sunca, svi znamo da je prekomjerno izlaganje suncu štetno, ali jeste li se promatrajući sunce ikada zapitali kako ono vidi nas?

 

Dobre i loše strane sunca

Sunčeva svjetlost nužna je za naš opstanak i ima blagotvoran utjecaj na naše tijelo i dušu. Potiče imunološki sustav, utječe na nastanak vitamina D koji je nužan za razvoj kostiju i zubi, potiče cirkulaciju i metabolizam. I ono najvažnije, čini nas sretnima. Međutim, sunce ima i loše strane – UVA i UVB zračenje. UVA zrake izazivaju alergije, dugotrajna oštećenja kože i njezino prerano starenje. UVB zrake uzrokuju opekline i oštećenja DNA.

Širom svijeta još uvijek mnogo ljudi ne štiti dovoljno svoju kožu. NIVEA znanstvenici otkrili su da je jedan od glavnih razloga nedovoljne zaštite nedostatak znanja o tome kako UV-svjetlost utječe na kožu te na koji način proizvodi za zaštitu od sunca djeluju.

Potaknuti nedostatkom znanja i davanja važnosti UV zaštiti, NIVEA je u suradnji s britanskim umjetnikom Thomasom Leverittom razvila tehniku koja nevidljivo čini vidljivim. Naime, Thomas Leveritt pokrenuo je pravu revoluciju svojom jedinstvenom UV kamerom kojom je uspio jasno pokazati učinak UV-zračenja na kožu. Snimke su nevjerojatne i dosad neviđene jer pokazuju razliku dijelova kože na koje je nanesen proizvod za zaštitu od sunca od onih dijelova koji su ostali nezaštićeni.

Ovakvom UV-kamerom i modificiranim filterima moguće je vizualizirati nevidljive UV-zrake sunčeve svjetlosti te utjecaj UV-zraka na kožu.

Pogledajte film ZAŠTITITE SE NA SUNCU te otkrijte kako nas sunce vidi.

Stoga, uživajte u suncu ali zaštitite se i zaštitite one koje volite!
Više o NIVEA zaštiti od sunca pogledajte na www.nivea.hr/uv.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju