Na današnji dan, 8. siječnja, prema katoličkom kaledanru, imendan slave Severine. Ovo ime podrijetlo ima u latinskom jeziku i izvedeno je od riječi severinus, što znači 'ozbiljna, stroga'. Muški oblik imena je Severin.

Ime Severina u našoj je zemlji jako poznato jer ga nosi pjevačica Severina Vučković, ali nije toliko često. U Hrvatskoj živi tek osamdesetak ovih imenjakinja.

Značenje imena Severina objašnjava i numerologija. Uz njega se veže sudbinski broj 3, prema kojem se radi o romantičnim, strastvenim i zaigranim osobama. Ove su osobe i veliki emotivci, ali to im se sviđa. Vole život i žele ga živjeti punim plućima.

Sofija Kakve su osobe koje nose ime Sofija?

Slika nije dostupna Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Vole i maštati, a dok maštaju, odlično se zabavljaju. Njihov emocionalni svijet je kompliciran, pa istovremeno mogu biti i sretne i tužne, ali nikad to neće priznati.

Osobe koje nose ovo ime ne mare za to što drugi misle o njima i takve ih stvari ne diraju. Ono s čime se bore cijeli život jest neodlučnost, tolika da teško donose odluku i što im se jede. S druge pak strane odlikuje ih zdrav razum i mnoge stvari mogu predvidjeti i prije nego što se dogode. Poznate su kao razumne osobe.

Osim na današnji dan, Severine imendan slave i 2. rujna, a najpoznatija osoba koja nosi ovo ime je već spomenuta pjevačica Severina.

Marija Kakve su žene koje nose ime Marija?

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija?

Tea Kakve su osobe koje nose ime Tea?

Nikolina Kakve su osobe koje nose imena Nikolina i Nikola?

Barbara Kakve su osobe koje nose ime Barbara?

Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Sara Temperamentne princeze: Kakve su osobe koje nose ime Sara?

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju