Ako i vi spadate u skupinu osoba koje salvetom upijaju masnoću s površine pizze, u nadi da ćete tako smanjiti unos masnoća i kalorija, znajte kako vam se ova navika doista isplatila. Doznajte koliko kalorija salvetom možete skinuti s pice


Pizza je mnogima jedna od omiljenih brzinskih obroka u kojem svatko uživa na svoj način. Neki je jedu samo rukama, drugi koriste viljušku i nož, a treći pak imaju naviku prije jela svoju poslasticu pokriti salvetom i tako upiti višak masnoće koji se nakuplja na površini.

Korištenjem salvete za upijanje masnoće s pizze ispitanici su u organizam unijeli čak 40 kalorija i 4,5 grama masnoće manje po kriški pizze

Upravo ova navika upijanja masnoće se pokazala kao izvrstan način da tijekom obroka u organizam unesete značajno manji broj kalorija. Naime, provedeno je istraživanje koje uključuje sočnu i ukusnu pizzu srednje veličine (promjer 35 cm), obogaćenu dodatnim sirom i kobasicama (naša verzija slavonske pizze).

Ispitanici su na ovom ukusnom obroku upotrijebili svoju tehniku upijanja masnoće papirnatim ručnikom, a rezultat toga je ispao i više nego pozitivni i koristan.

Naime, na ovaj način ispitanici su u organizam unijeli čak 40 kalorija i 4,5 grama masnoće manje po kriški pizze. To znači da, ako godišnje pojedete 87 kriški pizze, što je jednako količini od oko 10 cijelih, upijanjem masnoće salvetom u organizam ćete unijeti masnoća i kalorija kao da ste pojeli samo 66 kriški te iste pizze.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju