Na današnji dan prije 58 godina u Splitu se rodio hrvatski kralj funka Dino Dvornik. Prisjetili smo se pjesme neprežaljenog glazbenog talenta „Ljubav se zove imenom tvojim“ koju mnogi često svrstavaju na ljestvice najljepših ljubavnih pjesama svih vremena.

Galerija Naslovnica prvog albuma Dine Dvornika Danijela i Dino Dvornik Dino Dvornik +0 Danijela i Dino Dvornik

Pjesmu „Ljubav se zove imenom tvojim“ Dino Dvornik je napisao sa suradnikom Goranom Kraljem, a snimio u studiju Vilović u Splitu 1988. godine.

Pjesma je prvotno izdana kao singl zajedno sa „Zašto praviš slona od mene“, a godinu dana kasnije uvrštena je i na njegov debitantski album pod imenom Dino Dvornik koji je prodan u više od 750.000 primjeraka i koji ga je prometnuo u veliku glazbenu zvijezdu.

Romantične stihove: „Da ti si ta, samo meni potrebna,“ Nikad nisam kao tebe nikog volio...tek sad vidim što je prava snaga ljubavi“ inspirirala je njegova velika ljubav – Danijela Kuljiš – koja je s njim ostala sve do njegove prerane smrti 2008. godine

Par se upoznao na jednom tulumu u Splitu dok su još bili tinejdžeri. Iako Danijela nije bila impresionirana ni tulumom, niti ekipom u stanu, a isprva ni samim Dinom, ipak mu je pružila šansu.

U bračnu luku uplovili su 12. kolovoza 1989. godine, a roditelji Elle postali su 23. prosinca 1990. godine. Ostalo je, kažu, povijest.

Zašto pjesmu "Ljubav se zove imenom tvojim" nazivaju jednom od najljepših hrvatskih ljubavnih pjesama, podsjetite se u YouTube videu Croatia Recordsa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju