Jedan je zalogaj ključan u danu. To je onaj od kojeg znamo da će ‘sve biti bolje’. Kako bi od savršenog ‘griza’ imali koristi koje nadilaze uživanje u okusu, nije loše kao idealnu namirnicu, odabrati zobenu kašu. Osim što je jednostavna za pripremu, njezine prednosti za zdravlje garantiraju svakodnevni ‘vjetar u leđa’.

Zobena kaša nalazi se na nebrojeno mnogo top-lista najzdravijih namirnica. Djelotvoran učinak na organizam svrstava ju u vrh namirnica koje tijelu rade samo dobro.

Zob je izrazito bogata nutrijenitma, ali bitno je reći da su nutrijenti ove namirnice u dobrom balansu. Izvor je ugljikohidrata i vlakana, a u njezinu je sastavu i moćni beta-glukan, polisaharid koji povećava djelotvornost imuniteta do čak nekoliko puta. Zob je jedna od namirnica koja vas također dugo drži sitima, što vam može pomoći u unošenju manje kalorija, a u konačnici i do gubitka kilograma.

Super kašu dovoljno je preliti sa 125 ml kipuće vode, promiješati, pustiti da odstoji 3-5 minuta i jednostavan, hranjiv i brzi obrok je spreman.

Učestalim konzumiranjem zobi, smanjujemo mogućnost visoke razine kolesterola koji šteti zdravlju i dovodi do srčanih oboljenja. Također, pozitivno djeluje i na razinu šećera u krvi.

Američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) zob je uvrstila na popis najučinkovitijih namirnica u borbi protiv lošeg tena. Zob se stoga nalazi i u brojnim preparatima za njegu lica. Svoju snagu pokazuje poboljšanjem neugodnih simptoma ekcema – kronične upale kože.

 Zob možete uvesti u prehranu vrlo jednostavno, uz zobenu kašu. Jednostavno se priprema pa isprike za preskakanje doručka više ne bi trebalo biti. Uz čokoladu, vaniliju i malinu u Dr. Oetker ponudi uskoro će biti i okusi zime: Jabuka-Cimet i Super kaša Brusnica. Potrebno je samo 125 ml vode i ovaj doručak gotov je za tri minute.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama suradnji s "Dr. Oetker" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju