Jedna od laureutkinja na dodjeli Nagrada Hrvatskog glumišta je Zrinka Cvitešić. U konkurenciji s Jadrankom Đokić i Anjom Šovagović, nagradu je dobila za ulogu Ane Šafranek u predstavi „Tko pjeva zlo ne misli“.

Galerija Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - 4 Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - 8 Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - 9 +5 Sandra Lončarić i Bojana Gregorić Vejzović

Godinu na izmaku hrvatsko glumište pamtit će po brojnim izazovnim ulogama, rasprodanim predstavama te TV-serijama koje se prešle ne samo hrvatske već i europske granice.

Talent Zrinke Cvitešić već je dobro poznat i priznat izvan granica Lijepe naše, te nagrađen prestižnom britanskom Laurence Olivier nagradom. Te 2014. godine osvojila je priznanje za ulogu u mjuziklu „Once“, a sinoć je na pozornici zagrebačkog HNK-a u ruke primila nagradu za ulogu u jednom sasvim drugačijem, hrvatskom mjuziklu „Tko pjeva zlo ne misli“.

Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - 2 Zrinka Cvitešić dobila je nagradu za ulogu u 'Tko pjeva zlo ne misli', a Dražen Čuček za ulogu u predstavi 'Opet on' (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)

Mislim da je jedna od najtežih gesti koje čovjek može napraviti jer je lišena ega i zavisti da odaš priznanje čovjeku za dobro obavljen posao, još je veća ako se čovjek bavi istim poslom kao ti. Čekala sam 20 godina na ovo priznanje. Situacija u zemlji nije najlakša i zato se klanjam svakom čovjeku koji izdvoji novac za kazalište,
rekla je glumica nakon uručene nagrade na pozornici.

Situacija u zemlji nije najlakša i zato se klanjam svakom čovjeku koji izdvoji novac za kazalište

--Zrinka CvitešićZrinka je za ovu svečanu priliku odabrala haljinu Matije Vuice, dizajnerice u čijim je modelima najčešće i vidimo u posebnim prilikama. To i ne čudi jer su toalete poznate dizajnerice uvijek opisuju kao glamurozno i bajkovite, dostojne i svjetskih crvenih tepiha.

Zrinka je blistala u crnoj kreaciji sa svjetlucavim detaljima, istovremeno i ženstvenoj i moćnoj. Upravo onakvoj kakva je i sama Zrinka, nježna, ali jaka i kao glumica i kao osobnost.

Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta - 1 Zrinka Cvitešić u kreaciji Matije Vuice (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju