Ponekad nismo ni svjesne koliko je teško biti žena, nositi se s teškoćama koje život stavlja pred nas i pritom pokušati u sebi zatomiti sve nesigurnost koje u nama pokušavaju prevladati

Koliko je zapravo ponekad teško biti žena često spoznamo tek u trenutku kada dobijemo vlastitu kći i shvatimo da će ona morati proći kroz sve teškoće s kojima smo se mi borili.

Serena Williams, najbolja svjetska tenisačica, 1. rujna rodila je svoje prvo dijete, kćerkicu Alexis Olympiju. U emotivnom pismu svojoj mami koje je objavila na Redditu Serena je zahvalila ženi zbog koje je uspjela pobijediti sve svoje nesigurnosti i postala jedna od najboljih sportašica svih vremena. Njezino pismo pročitajte u nastavku.

U emotivnom pismu svojoj mami koje je objavila na Redditu Serena je zahvalila ženi zbog koje je uspjela pobijediti sve svoje nesigurnosti.

Draga mama, ti si jedna od najsnažnijih žena koje poznajem. Promatrala sam svoju kćer i ona ima moje ruke i noge! Iste snažne, mišićave, moćne, senzacionalne ruke i tijelo. Ne znam kako bih podnijela kad bih znala da će ona morati proći kroz istu stvar kroz koju sam ja prolazila od svoje 15. godine do danas.

Zvali su me muškarcem zato što sam jaka. Govorili su da uzimam droge, ali ja sam uvijek imala previše integriteta da bih se ponašala nepošteno samo zato da steknem prednost. Govorili su da ne pripadam ženskom sportu, nego muškom zato što izgledam snažnije od drugih žena. Ne, ja samo puno vježbam i rođena sam s ovim fantastičnim tijelom na koje sam ponosna.
Mama, ne znam kako nisi vikala na svakog reportera, osobu ili komentatora koji je bio previše neuk da bi razumio moć crne žene.

Ponosna sam što smo im uspjeli pokazati kako neke žene izgledaju. Nismo sve iste. Putene smo, snažne, mišićave, visoke, niske, ali sve smo jedno: ponosne žene!

Hvala ti što si bila uzor kojeg sam trebala kako bih izdržala sve teškoće koje danas gledam kao izazove, teškoće u kojima danas uživam. Nadam se da ću biti isto svom djetetu, da ću biti jednako hrabra kao što si ti bila. Obećaj mi mama da ćeš mi nastaviti pomagati jer nisam sigurna da sam snažna poput tebe. Nadam se da ću jednog dana biti. Volim te neizmjerno.

Tvoja najmlađa od petero, Serena.

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju