U Glasgowu se održava konferencija o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda (COP26), na kojoj se okupilo više od 120 svjetskih čelnika s ciljem dogovaranja nove inicijative o smanjenju emisija stakleničkih plinova i usporavanju globalnog zagrijavanja.

U sklopu otvaranja konferencije održano je i svečano primanje u umjetničkoj galeriji Kelvingrove. Organizirao ga je britanski premijer Boris Johnson, a svojim prisustvom su ga uveličali i članovi britanske kraljevske obitelji.

Uz princa od Walesa i vojvotkinju od Cornwalla, na primanje su došli vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea.

Za ovu prigodu Catherine je odjenula haljinu u jednoj od svojih omiljenih nijansi plave boje. U pitanju je takozvana kraljevska plava, koju je vojvotkinja dosad često nosila.

Ovaj put odabrala je vrlo jednostavnu haljinu brenda Eponine iz njihove kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine, koju je spojila s tamnoplavim salonkama brenda Rupert Sanderson od brušene kože te malom torbicom u sličnoj tamnoplavoj nijansi.

Korisnici društvenih mreža većinom hvale novo izdanje vojvotkinje, ali ima i onih koji komentiraju kako je kroj haljine malo staromodan i kako bi Catherine trebala birati malo modernije komade.

Kao primjer istaknuli su izdanje Meghan Markle iz 2018. godine. Vojvotkinja od Sussexa tada se na koncertu 100 days to Peace pojavila u kraljevsko plavoj haljini dizajnera Jasona Wua napravljenoj posebno za nju.

Tada je bila u ranom stadiju trudnoće i mudro je to skrivala od medija uz pomoć haljine koja je na prednjoj strani imala valovite nabore i tako kamuflirala njezin trbuščić. Ona je svoju kraljevsko plavu haljinu kombinirala uz satenske štikle brenda Aquazzura s remenčićem ukrašenim blještavim kristalima.

Više mi se sviđa haljina koju je nosila...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju