Na Pariškom tjednu mode održana je revija modne kuće Chanel za proljeće/ljeto 2022. godine. Cijenjena francuska modna kuća prikazala je kreacije iz svoje nove i uvijek željno iščekivane haute couture kolekcije.

Mjesto događanja - Grand Palais Éphémère, privremeni izložbeni prostor otvoren zbog renovacije muzejskog kompleksa Grand Palais.

Kreativna direktorica Virginie Viard zadužila je umjetnika Xaviera Veilhana za stvaranje pravog malog vizualnog svemira koji je poslužio kao savršena kulisa za predstavljanje kolekcije.

Prvi put u povijesti, Chanel je suvremenom umjetniku povjerio osmišljavanje izgleda piste i pripadajućeg prostora za reviju. Tako je jednim dijelom prostor izgledao kao vrt, a drugim kao otvorena kazališna pozornica te je Veilhan zapravo integrirao pistu i prostor za gledatelje.

Reviju je otvorila Charlotte Casiraghi, kći princeze Caroline od Monaka, dojahavši na pistu u Chanelovom sakou napravljenom od crnog tvida i šljokica, uz glazbenu pratnju Sébastiena Telliera.

Slika nije dostupna CHANEL 22: Nova torba koja će postati bezvremenski klasik

Slika nije dostupna Métiers d’art: Chanelova oda modnim zanatlijama i jedna od najljepših revija godine

Ideja za dekor revije proizašla je iz dugogodišnje želje za radom s Xavierom Veilhanom. Njegove reference na konstruktivizam podsjećaju me na Karla Lagerfelda. Volim sličnost duha koja vlada između nas. Uz stvaranje dekora inspiriranog avangardom 20-ih I 30-ih godina, Xavier je želio raditi s Charlotte Casiraghi. Xavier i Sébastien su prijatelji. Zajedno sa Charlotte, oni tvore tip Chanelove obitelji s kojom se volim okružiti, objašnjava Viard.

Xavierova vizija dekora naposljetku je poslužila i kao inspiracija za kolekciju. Zbog geometrijskih oblika poželjela sam kontrast, veliku lakoću i puno svježine; eterične haljine koje lebde. Puno volana, resa, makramea, svijetle čipke, raznobojnog tvida, šarenih gumba s dragim kamenjem, kazala je Viard.

Kao jedan od ključnih komada iz kolekcije izdvojila je haljinu s vezom za koji su u potpunosti zaduženi majstori iz ateljea Maison Lesage, ukrašenu konstruktivističkim kamelijama napravljenim od perli u crnoj, bijeloj i koraljnoj boji, s pripadajućom crnom jaknicom.

Zavirite u galeriju i pogledajte kreacije iz haute couture kolekcije modne kuće Chanel za proljeće/ljeto 2022. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju