Dolazak djece na svijet preko surogat majki sve je manji tabu, a holivudske zvijezde sve se češće odlučuju upravo na ovakav tip roditeljstva.

Surogatno majčinstvo je odnos - koji često uključuje medicinski potpomognutu oplodnju - gdje jedna žena iznosi trudnoću za osobu ili par koji potom posvaja dijete, a u Hrvatskoj je ovaj način dobivanja djeteta strogo zabranjen.

Iako se mnogi parovi koji se u Hrvatskoj bore s neplodnošću, za ovaj pothvat odlučuju izvan granica Lijepe Naše, surogat majčinstvo je u Sjedinjenim Američkim Državama legalno od 1980. godine.

Donosimo vam pregled 10 slavnih parova Hollywooda koji su svoje potomke odlučili dočekati upravo putem surogat majčinstva.

1. Grimes i Elon Musk

Grimes je u intervjuu za Vanity Fair u ožujku 2022. otkrila da su ona i milijarder Elon Musk potajno dočekali svoje drugo dijete, djevojčicu, putem surogat majke u prosincu 2021.

Glazbenica je također otkrila da su ona i Musk svojoj kćeri dali ime Exa Dark Sideræl, ali ju zovu i Y, što je prikladno s obzirom da se stariji brat X Æ A-XII naziva i X.

2. Priyanka Chopra i Nick Jonas

Glazbenik Nick Jonas i jedn aod najljepših žena svijeta, Priyanka Chopra dočekali su svoje prvo dijete putem surogat majke u siječnju 2022. Par - koji se vjenčao u prosincu 2018., na Instagramu je otkrio da su dobili djevojčicu, no ne i njeno ime.

3. Cameron Diaz i Benji Madden

Slavna glumica i glazbenik rock sastava Good Charlotte prije dvije su godine dobili kćerkicu Raddix putem surogat majke, a Diaz je tu informaciju čuvala sve do rođenja djeteta.

4. Kim Kardashian i Kanye West

Reper i najpoznatija sestra Kardashian, dvoje najmlađe djece dobili su putem surogat majčinstva. Kćerkicu Chicago dobili su 2018. godine, dok je najmlađi sin Psalm rođen 2020. godine također ovim putem. Najstariju kćerkicu North i sina Sainta rodila je Kim, no zbog teških i rizičnih trudnoća, za ostalo dvoje djece, sad već bivši supružnici, odlučili su se na trudnoću putem surogat majke.

5. Jimmy Fallon i Nancy Juvonen

Nakon duge borbe s neplodnošću, Jimmy Fallon i njegova supruga Nancy Juvonen dočekali su svoje dvije kćeri putem surogata. Njihova starija kći Winnie rođena je 2013., a Frances 2014. godine.

6. Nicole Kidman i Keith Urban

U braku s glazbenikom Keithom Urbanom, slavna australska glumica dobila je dvije kćeri, od kojih su mlađu dobili putem surogat majke. Za vrijeme braka s Tomom Cruiseom, Nicole je s glumcem posvojila dvoje djece s kojima trenutno nije u dobrim odnosima jer su odabrala oca i njegova stroga scijentološka pravila koja Nicole predstavljaju kao lošu majku.

7. Ricky Martin i Jwan Josef

Drugo i treće dijete Ellen Pompeo i Chrisa Iveryja rodile su surogat majke. Zvijezda serije "Uvod u anatomiju" i njezin suprug koji je po zanimanju producent imaju troje djece: Stellu Lunu koju je rodila Ellen 2009., te kći Siennu May rođenu 2014. te sina Eli Christophera rođenog 2016. godine.

8. Sarah Jessica Parker i Mathew Broderick

Slavni par koji ima 19-godišnjeg sina Jamesa te 12-godišnje blizanke Tabithu i Marion, kćerke je odlučio dobiti putem surogat majke, a u njihovom slučaju, par je čak otkrio ime žene koja je na svijet donijela djevojčice.

9. Christiano Ronaldo

Iako je sad zaručen za Georginu Rodriguez koja trenutno čeka blizance s poznatim nogometašem i s njim već ima kćerku Alanu, Ronaldo je prije ljubavi s manekenkom preko dvije različite surogat majke dobio 11- godišnjeg sina Christiana Ronalda Juniora te četverogodišnje blizance Evu i Matea.

10. Neil Patrick Harris i David Burtka

Djeca glumca Neila Patricka Harrisa i njegovog partnera Davida, Gideon i Harper, rođena su putem surogat majke iz jajašca oplođenih spermom koju su donirali Neil i David, naglasivši da su obojica željeli biološki postati očevi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju