I ptice na grani već znaju da je crna haljina apsolutni svevremenski klasik koji nikad neće izaći iz mode. Nosimo ih u gotovo svim prigodama, dnevnim i večernjim, ležernim i svečanim.

Kada su u pitanju dnevne prigode, glavne značajke koje tada tražimo u crnim modelima su praktičnost i udobnost. Primjerice, za posao ćemo odabrati modele jednostavnijeg i nenametljivog kroja.

S druge strane, kada biramo crnu haljinu za neku svečaniju ili glamurozniju prigodu, onda si možemo priuštiti i efektniji model.

Slika nije dostupna Savjet slavne urednice: Odjevni komad s kojim žene baš nikad ne mogu pogriješiti

Posljednjih godina jako su popularne slip-haljine, a varijanta u crnoj boji baš je senzualna i posebna. Bez obzira na to volite li kratke ili dugačke modele, bez problema ćete pronaći slip-haljinu svih duljina.

Za glamuroznije prigode volimo i modele s malo blještavih aplikacija, one s visokim prorezima ili pak upečatljivim "cut out" detaljima koji su također vrlo traženi posljednjih sezona.

Iz ponude raznih komercijalnih modnih brendova izdvojili smo 15 crnih haljina za posebne prigode koje možete razgledati u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju