Horoskopski znak utječe na sve aspekte našeg života, uključujući i stil odijevanja. Astrolozi često izdvajaju odjevne kombinacije ili komade stvorene za pojedini znak, ovisno o njihovim karakteristikama. Danas ćemo vam pokazati kako izgleda idealna svečana haljina za svaki znak, uz primjere s crvenog tepiha.

1. OVAN

Prvi znak zodijaka ima vatrenu energiju i živost duha koju će savršeno reflektirati crvena boja koja se često opisuje kao zaštitnim znakom ovnova. Upravo je zato crvena haljina idealna za pripadnice ovog znaka koje se ne boje privući pažnju odvažnim modnim odabirom.

2. BIK

Ove ljubiteljice svevremenskih odjevnih komada najčešće viđamo u vrlo suptilnim kombinacijama i neutralnim bojama. Čak i kada žele zablistati, napravit će to u haljini udobnog kroja, ali zato će se poigrati s bojom. Pritom će odabrati neku otmjenu nijansu poput smaragdne zelene.

3. BLIZANCI

Samo neka blješti. To je, ukratko, najbolji stilski savjet za blizančice kada je u pitanju odabir haljine. One su uvijek u pokretnu, energične i pomalo divlje u najboljem smislu i savršeno će nositi šljokičaste haljine.

4. RAK

Račice preferiraju tradicionalan i konvencionalan stil odijevanja s naglaskom na ženstvenost i udobnost. Rijetko ćete ih vidjeti u napadnim haljinama jer su one majstorice u tome da izgledaju efektno u najjednostavnijim modelima, poput obične bijele haljine koja je savršen odabir za njih.

5. LAV

Lavice su uvijek centar zabave, one žene kojima se svi dive i u koje su uprti svi pogledi. Vole se isticati u jarkim bojama poput žute ili zlatne, a zahvaljujući urođenom samopouzdanju mogu nositi i najteatralnije haljine.

6. DJEVICA

Udobnost prije svega. Djevice najviše vole jednostavne haljine u kojima će se osjećati ugodno, primjerice lepršave i udobne modele koji laskaju njihovoj figuri i u kojima se mogu nesmetano kretati. Velike su ljubiteljice zemljanih tonova i sjajno nose sve nijanse smeđe boje.

7. VAGA

Vage s razlogom nazivaju najelegantnijim horoskopskih znakom. One su otmjene i sofisticirane, a za njih su stvorene haljine koje odišu glamurom starog Hollywooda, po mogućnosti u njihovoj sretnoj boji - ružičastoj.

8. ŠKORPION

Niti jedan znak zodijaka nije strastven poput škorpionki, a to se očituje i u njihovu stilu odijevanja. One sjajno izgledaju u senzualnijim haljinama, poput modela s visokim prorezima i(li) naglašenim dekolteom, a jako vole i senzualne boje poput zagasite crvene.

9. STRIJELAC

Njihova haljina mora biti zabavna. Ne zanima ih tradicija i klasika kada je u pitanju ovaj odjevni komad.

10. JARAC

Praktične jarčice neće previše razmišljati prilikom odabira svečane haljine. One odmah znaju što je najpraktičniji odabir, ujedno i onaj za koji će uvijek primiti kompliment. Naravno, to je klasična crna haljina.

11. VODENJAK

Pripadnice ovog znaka savršeno nose haljine za kojima se okreću glave. Nema te boje, uzorka ili kroja koji one ne mogu uspješno isfurati i zato su za njih idealni najefektniji modeli haljina.

12. RIBA

Dobre stare sanjarke stvorene su za romantične haljine ženstvenog kroja napravljene od lepršavih i prozračnih materijala. Birajte pastelne boje i nježne nijanse, a nećete pogriješiti ni s cvjetnim uzorkom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju