Francuska je zemlja iz koje potječu mnoge modne ikone modernog doba, a jedna je od njih i Brigitte Bardot. Slavna glumica danas slavi 85. rođendan i tim povodom donosimo vam tajne njezina svevremenskog stila.

Galerija +0 Brigitte Bardot

1. Ponekad su najjednostavnije odjevne kombinacije najzavodljivije. Seksepil Brigitte Bardot nikada nije ovisio o dubini njezina dekoltea. Njezina privlačnost nije bila rezultat provokativnog odijevanja, nego njezina stava zahvaljujući kojem je izgledala privlačno u najobičnijim trapezicama i majici.

2. Prugice u svakoj kombinaciji. Popularna majica bretonka (bijela ili bež s tamnim vodoravnim prugama) odjevni je komad koji je postao sinonim za francusku modu. Obožavala ju je i Brigitte koja ju je uvijek nosila u kombinaciji s dugim ili kratkim hlačama svih boja i uzoraka.

3. Balerinke su zakon. Ako je itko zaslužan za globalnu popularnost balerinki, onda je to Brigitte. Glumica je 1956. godine zamolila francuski modni brend Repetto da proizvede posebnu cipelu nalik na baletske papučice i tako je rođen model balerinki pod nazivom Cendrillon koji danas obožavaju žene diljem svijeta.

4. Njegujte svoju prepoznatljivu frizuru i make-up. Tijekom 60-ih i 70-ih godina Brigitte je uistinu bila prepoznatljiva po svojoj frizuri i šminki. Nosila je duge raspuštene valove ukroćene vrpcom za kosu ili ležernu punđu sa šiškama i razdjeljkom počešljanim na sredinu. Njezin make-up uvijek je bio jednostavan – tušem je izvlačila mačkastu liniju na kapcima.

5. Šešir je must have svake garderobe. Glumica je mnogo puta dokazala da nema kombinacije koju dobar šešir neće podići. Ona je voljela upečatljive modele s velikim obodom koje je nosila svugdje – na plaži i crvenom tepihu.

6. Investirajte u jednu bombastičnu koktel-haljinu i nosite je često. Ne treba vam ormar pun haljina, za wow efekt dovoljna je jedna kojoj ćete uvijek biti vjerni, nadopunjavati je i mijenjati novim modnim dodacima. To je radila i Brigitte koja se uvijek vraćala uskom modelu do koljena koji je naglašavao njezinu figuru.

7. Ultimativni Bardot izrez. Iako je zbog njezinih uloga pamtimo kao izrazito seksipilnu ženu, u privatnom životu ona nije njegovala provokativan stil odijevanja. Dok su druge glumice naglašavale svoj dekolte, Brigite je isticala drugi dio tijela i zaslužna je za popularizaciju tzv. Bardot izreza, tj. golih ramena.

POGLEDAJTE ODJEVNE KOMADE I DODATKE ZA STIL POPUT BRIGITTE BARDOT:

Brigitte Bardot Brigitte Bardot (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju