Bivša američka prva dama Jackie Kennedy s razlogom je postala vječnom svjetskom ikonom stila – bila je majstorica da jednostavnim trikovima ljepote postigne čuda.

1. Sapun od blata iz Mrtvog mora bio je jedan od Jackienih najdražih proizvoda za čišćenje kože. Proizvodi s ekstraktima Mrtvog mora poznati su po visokoj koncentraciji minerala (npr. kalcij, kalij, magnezij) koji fino pročišćuju kožu i djeluju umirujuće.

2. Senzualan parfem bio je Jackien zaštitni znak. Svakodnevno je nosila miris Lovely Patchouli 55 luksuzne francuske parfumerije House od Krigler. Ovaj parfem zavodljiva je mješavina mirisnih nota pačulija, ambre, bergamota i kože.

3. Perfekcionistica Jackie i te kako je bila svjesna koliko izražajne i savršeno uređene obrve mogu “podići“ izgled lica. Stoga pazite da vam obrve budu lijepo oblikovane, a po potrebi ih “popunite“ i “izblendajte“ specijalnim olovkama ili kistovima.

4. Jackie nikad nije komplicirala i zato je bila kraljica stila. Ako vam je kosa raščupana od vjetra, omotajte glavu luksuznim svilenim šalom. Ako želite na brzinu sakriti podočnjake, nosite velike i elegantne sunčane naočale.

5. Jedna od najomiljenijih američkih prvih dama puno je ulagala u svoj izgled, ali ipak se nije mogla riješiti cigareta koje, osim što su općenito štetne za zdravlje, loše utječu na kožu. Stoga je koristila superhidratantne kreme kako bi joj lice ostalo svježe.

6. Jackie se voljela sunčati, no zato joj je koža bila sklona pigmentacijama. Prikrivala ih je puderom Elizabeth Arden Flawless Finish Foundation za ujednačen ten.

7. Voljela je ruževe za usne u jakim bojama i često ih je usklađivala s crvenim i ružičastim nijansama odjeće.
Želite li klasičnu crvenu haljonu upotpuniti ružem za usne u Jackienom stilu, iskušajte Chanel Rouge Coco u nijansi Gabrielle.

8. Zbog čestog boravka na suncu, stiliziranja kose vrućim uvijačima i korištenja laka za kosu, Jackien frizer i stilist Peter Lamas preporučio joj je da zaštiti vrhove kose njegujućim uljem. Upravo su ulja za kosu danas popularnija nego ikad.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju