Na losanđeleskom stadionu SoFi održan je 56. Super Bowl, finalni dvoboj za titulu prvaka NFL-a. Momčad Los Angeles Ramsa pobijedila je Cincinnati Bengalse i osvojila Super Bowl na domaćem stadionu, na opće oduševljenje građana Los Angelesa.

Jedan od najiščekivanijih dijelova finala tradicionalno je i poluvrijeme tijekom kojeg publika ima priliku uživati u nastupima najvećih glazbenih zvijezda. Ovaj put NFL im je osigurao pravu poslasticu - nastup Dr. Drea, Snoop Dogga, Mary J. Blige, Eminema, Kendricka Lamara i 50 Centa.

Prvi put u povijesti zvijezde hip-hopa bili su glavni izvođači u poluvremenu. Dosad su se pojavljivali samo u sporednim ulogama, uglavnom kao pratnja pop-izvođačima. Primjerice, legendarna Missy Elliot 2015. godine pridružila se Katy Perry na pozornici i ukrala show.

Ovogodišnji show već se naziva jednim od najboljih u povijesti, a za to je jednim dijelom zaslužna i Mary J. Blige.

Kraljica hip-hop soula izvela je svoje megahitove Family Affair i No More Drama te oduševila nastupom, a osim njezina nastupa, danas se priča i o kombinaciji koju je pritom nosila.

Potpisuje je dizajner Peter Dundas, koji je na ovom scenskom looku radio s Mary i njezinim stilistom Jasonom Rembertom.

 

Prionuo sam dizajniranju razmišljajući o tome kakva je Mary ikona. Razmišljao sam o tome što povezujem s njom i želio sam da se osjeća kao da je ta odjeća dio njezina identiteta, kazao je.

Inspiraciju je pronašao u ostakljenim skulpturama kiparice Niki de Saint Phalle. Osmislio je kombinaciju topa, kratkih hlača, šešira i visokih čizama ukrašenih laserom rezanim zrcalnim stakalcima koja su ušivena na komade.

Stakalca zapravo tvore životinjski print, a Dundas kaže kako je tim uzorkom želio Mary pretvoriti u snježnu leopardicu.

Ovo mu nije prvi susret s dizajniranjem odjeće za izvođače u poluvremenu Super Bowla. Peter je 2020. godine napravio kostime koje je Shakira nosila tijekom zajedničkog nastupa s Jennifer Lopez.

Objasnio je kako su Shakira i Mary različit tip izvođačica, ali u oba slučaja želio je napraviti odjeću kojom će očarati publiku. Radim komade za ekstrovertirane situacije i ekstrovertirane ljude. Volim kada žene zabljesnu u mojim komadima, zaključio je.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju