Gabriela "Coco" Chanel zadužila je modni svijet kada je tridesetih godina prošlog stoljeća osmislila malu crnu haljinu. Ovaj svevremenski odjevni komad krasi jednostavan kroj koji se nameće kao nepogrešiv izbor za brojne situacije.

Mala crna haljina nosi se za obavljanje svakodnevnih sitnica, odlazak na posao i kavicu s prijateljicama, ali i za svečane prilike poput vjenčanja, proslava rođendana i različitih godišnjica, koktel-zabave i slično.

Ne samo da je riječ o fleksibilnom komadu koji se s modnim dodacima može iskombinirati na različite načine, već i o haljini koja vizualno stanjuje figuru. Ne čudi stoga što većina žena ima u svojem ormaru barem jedan model ove haljine.

Mala crna haljina draga je i Nini Badrić. Hrvatska pjevačica odabrala je mini model od baršuna u crnoj boji s dugim rukavima te mašnom u struku koji je naglasio njezinu ženstvenu figuru.

Malu crnu haljinu duboka dekoltea nosila je na nastupu na otvaranju jednog salona luksuznih jahti na jadranskoj obali.

Izdanje je podigla efektnim kožnatim štiklama talijanske modne kuće Gucci s potpeticom od 10,5 centimetara. Damski model color-block cipela u ružičastoj, crnoj i bijeloj boji te s remenčićem oko gležnja sjajno se uklopio u Ninin profinjeni stajling.

Slika nije dostupna Nina Badrić: Pidžama-odijelo iz Zare koje uz dobre štikle izgleda wow

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te odabrali nekoliko modela malih crnih haljina po uzoru na Ninu Badrić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju