Doček Nove godine prilika je da za oblačenje posebnih toaleta stvorenih za ovakve prigode. Pomoćnik koji će kombinaciju predivne haljine i savršenih cipela učiniti još boljom je - parfem.

Glamurozni miris je taj koji pomaže da u novogodišnjoj noći ostavite poseban trag. On je točka na "i" svakog izgleda i detalj koji svaku modnu kombinaciju čini još posebnijom.

Čak i ako Novu godinu dočekujete kod kuće, nema razloga da se ne počastite s nekoliko špriceva omiljenog parfema. Mi smo u nastavku izdvojili njih deset koji će se bez imalo sumnje savršeno uklopiti u ispraćaj stare godine.

1. Coco Mademoiselle Intense, Chanel

Riječ je o reizdanju jednog od Chanelovih najprodavanijih parfema, Coco Mademoiselle, uz No.5, dakako. Originalno izdanje kreirano je još 2001. godine, a reizdanje je ponuđeno kako bi privuklo milenijalke.

Radi se o orijentalno-svježem mirisu jake osobnosti, koji je prožet živahnom notom naranče, transparentnim notama ruže i elegancijom pačulija.

Ovo je miris koji se prepoznaje na prvu, zaštitni znak žena koje ga nose. Kako kažu žene koje ga vole, kada ga stavite pripremite se na to da će se prolaznici okretati za vama.

2. Crystal Noir, Versace

Donatella Versace ovaj je miris opisala kao senzualan i delikatan. Voćno-orijentalni parfem na tržištu je od 2004. godine i otada vojska njegovih obožavateljica samo raste.

Kada smo svojedobno naše čitateljice pitali za koji parfem su dobile najviše upita "koji to parfem nosiš?", jedan od češćih odgovora bio je upravo Versace Crystal Noir. Žene Crystal Noir opisuju kao najseksi miris na koji su dosad naišle. Podsjeća ih na kratke haljine, ples, zabavu...

3. J'Adore, Dior

J’adore je moderan, glamurozan parfem koji je nakon pojavljivanja 1999. godine postao jako popularan pa su se na tržištu pojavljivale i druge varijante ovog mirisa. Ovo je sladak, ali lagan, blago oštar cvjetni miris sa svježinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu te sa štirom, mošusom i kupinom u tragu.

Prema riječima žena koje vole ovaj kultni miris, J'Adore je jedan od najljepših mirisa ikad stvorenih, miris prave ljubavi i slatkih uspomena, koji izaziva sreću čim ga osjetite. Radi se o mirisu zbog kojeg ćete sigurno čuti rečenicu "Kako dobro mirišeš".

4. Black Opium Eau de Parfum Extreme, YSL

Ovaj miris je senzualan, ekstremno ženstven i uzbudljiv i miris u kojeg se žene zaljubljuju na prvo nošenje. Jednom kada ga stavite ovaj miris izaziva uzbuđenje.

Mnogima je ovaj miris više seksi od kultnog originala. Istovremeno je tajanstven i jednostavan i dobitna kombinacija ako želite skupiti pokoji kompliment i čuti rečenicu "kako dobro mirišeš".

Slika nije dostupna Mirisni favoriti: 15 najboljih parfema u 2021. godini

Note koje se posebno ističu u mirisu su kava i burbon vanilija, a mnogi su ovaj parfem uvrstili na svojoj popis najdražih noviteta u 2021. godini koji savršeno funkcionira u svim prigodama, a najviše onima kada se želimo istaknuti.

5. Far Away Beyond, Avon

Ako ste mislili da poznajete vaniliju, jednom kada osjetite ovaj miris dobro ćete razmisliti.

Far Away Beyond otkrivanjem nove vanilije za današnju modernu ženu podiže tradicionalni cvjetni slatki miris na superiornu, sofisticiraniju i prepoznatljivu notu vanilije: zamršenije, tajanstvenije i glamuroznije.

Uz ovaj parfem možete pobjeći u najglamurozniju verziju sebe, a istovremeno znati da podržavate lokalne zajednice iz kojih dolazi proizvodnja vanilije.

6. Confetto, Profumum Roma

Bademi, anis, mošus, ambra i vanilija spojeni su u ovom mirisu punom života koji priča priču o ženi čije je srce puno ljubavi i ushita.

Oni koji vole ovaj miris za njega kažu da je sofisticiran i otmjen, jednostavno lijep. Jedan od onih koji vrijedi svake kune, pravo remek djelo koje će se savršeno uklopiti i u prosinačke proslave.

7. Pure Sense, s.Oliver

Pure sense je cvjetno-voćni miris stvoren za žene koje su u potrazi za nečim istinskim, nečim što će podcrtati njihovu osobnost.

Na tržištu se pojavio 2021. godine. Gornje note čine ananas, limun i bergamot, u sredini su magnolija, list bambusa i ruža, dok bazu čine driftwood, mošus i ambroksan.

8. Pink Flambe Winter, Zara

Ova toaletna voda orijentalnog mirisa u svojoj bočici sadrži note kruške, ljubice i pralina. Radi se o ugodnoj i ženstvenoj mirisnoj kombinaciji koja će biti i savršen odabir za novogodišnju proslavu.

Žene koje ga već imaju na policama svojih ormarića kažu da se radi o mirisu koji je primamljiv i elegantan, istovremeno vedar i miran.

9. Black Orchid, Tom Ford

Dovoljan je samo jedan špric da bi se ovaj snažni orijentalni mošusni miris osjetio satima. U gornjim notama dominiraju francuski jasmin, crni tartuf, ylang-ylang, crna ribizla i limun. U cvjetno-začinskom srcu smjestila se crna orhideja, kreacija Toma Forda, dok su u bazi drvene note, tamjan, amber, vanilija i balzamične note.

Slika nije dostupna Ni Hrvatice im ne mogu odoljeti: 10 parfema koje obožavaju slavne dame

Mračn, tajanstven, apstraktan i savršen, riječi su kojima obožavatelji opisuju ovaj miris koji se prema njihovim riječima savršeno uklapa u svečana događanja i pomalo ekstravagantne toalete.

10. Midnight Oud, Juliette Has a Gun

Posebnost ovog mirisa leži u tome što izvrsno kombinira mirise luksuzne ambre i snažnog pačulija oko kompleksnog ouda.

Miris je to kojeg žene obožavaju, a uspoređuju ga s opasnom djevojkom koja ima mekanu stranu. Čaroban miris postaje omiljen nakon provog isprobavanja i jedan je od onih uz koje ćete rado dočekati novu 2022. godinu i tu i tamo odgovoriti na pitanje koji parfem imate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju