Na spomen ananasa prva su nam asocijacija ljeto, plaža, tropski krajevi, more i uživancija. Ta egzotična voćka sinonim je za najtoplije godišnje doba, privlači nas svojim sočnim, osvježavajućim okusom, ali i zgodnim i zabavnim izgledom.

Stoga ne čudi da se motiv ananasa može naći na raznim predmetima koje najviše volimo nositi i koristiti ljeti. No prije toga još malo o dobrobitima te vrlo hranjive i zdrave vrste voća bogate vitaminom C, koji pomaže u izgradnji imuniteta. Također obiluje dijetalnim vlaknima i dobar je za probavu te djeluje kao prirodni duiretik koji tijelo oslobađa od toksina, a ima i protuupalna svojstva.

Ananas sadrži i bromelin, enzim koji razgrađuje bjelančevine te potiče razgradnju fibrina, netopive bjelančevine povezane sa zadržavanjem tekućine te je savršen protiv osjećaja nadutosti i podbuhlosti. Ima i visok udio vode, čak 87 posto.

Smoothie od banane i ananasa Gotov u pet minuta: Egzotični napitak koji čuva zdravlje i tjera kilograme

Slika nije dostupna Od torte do jednoroga: Šareni sapuni domaće proizvodnje koji pažnju privlače mirisom i izgledom

Znajući sve to, ananas volimo još više, a ljubitelji egzotičnog ljubimca ljeta voljet će i osam zgodnih stvarčica s motivom ananasa koje smo pronašli u trgovinama. Izdvojili smo komplet hlačica i košulje, šal, ručnik za plažu, tenisice, naušnice, dasku za rezanje i sjenilo za oči ukrašene slatkim i privlačnim ananasom. U fotogaleriji na početku teksta pronađite sitnicu za sebe za još zabavnije i ljepše ljeto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju