Posljednjih nekoliko sezona Versace doživljava pravu renesansu. Potvrda njihove ponovne popularnosti je i velik broj poznatih imena koja biraju njihove kreacije za važna događanja. Tako je na jučer održanoj Met Gali ova modna kuća odjenula brojne dame (i pokojeg gospodina).

Blake Lively, jedna od domaćica ovogodišnje Met Gale, osvanula je na crvenom tepihu Muzeja umjetnosti Metropolitan u njihovoj haljini inspiriranoj Kipom slobode i izazvala pravo oduševljenje među ljubiteljima mode.

Manje teatralna, ali krojački još zanimljivija bila je haljina koju su napravili za Cardi B. Slavna reperica zakoračila je na crveni tepih u društvu dizajnerice Donatelle Versace odjevena u spektakularnu zlatnu haljinu. Trud uložen u izradu ove kreacije uistinu je impresivan.

Na haljinu ravnog kroja napravljenu od tila 20 članova ateljea Versace više od 1300 sati ručno je ušivalo 1600 metara zlatnih lanaca. Medaljoni u obliku meduze, zaštitni znak ove modne kuće, također su ušiveni u haljinu zajedno s kristalnim aplikacijama u obliku njihova prepoznatljivog uzorka pod nazivom Greca.

Obilje zlatnih detalja na ovoj kreaciji zapravo simbolizira Zlatnu groznicu u SAD-u, razdoblje velikih potraga za zlatom koje su se odvijale u toj zemlji tijekom 19. stoljeća.

U nastavku provjerite koje su još zvijezde na Met Galu došle u efektnim kreacijama modne kuće Versace.

Gigi Hadid

Emily Ratajkowski

Lily James

Chiara Ferragni i Fedez

Olivia Rodrigo

Gabrielle Union i Dwayne Wade

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju