Posljednjih nekoliko sezona Versace doživljava pravu renesansu. Potvrda njihove ponovne popularnosti je i velik broj poznatih imena koja biraju njihove kreacije za važna događanja. Tako je na jučer održanoj Met Gali ova modna kuća odjenula brojne dame (i pokojeg gospodina).

Galerija Cardi B na Met Gali u haljini modne kuće Versace Donatella Versace i Cardi B Cardi B u haljini modne kuće Versace +7 Cardi B u haljini modne kuće Versace

Blake Lively, jedna od domaćica ovogodišnje Met Gale, osvanula je na crvenom tepihu Muzeja umjetnosti Metropolitan u njihovoj haljini inspiriranoj Kipom slobode i izazvala pravo oduševljenje među ljubiteljima mode.

Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace (Foto: Afp)

Manje teatralna, ali krojački još zanimljivija bila je haljina koju su napravili za Cardi B. Slavna reperica zakoračila je na crveni tepih u društvu dizajnerice Donatelle Versace odjevena u spektakularnu zlatnu haljinu. Trud uložen u izradu ove kreacije uistinu je impresivan.

Donatella Versace i Cardi B Donatella Versace i Cardi B (Foto: Afp)

Na haljinu ravnog kroja napravljenu od tila 20 članova ateljea Versace više od 1300 sati ručno je ušivalo 1600 metara zlatnih lanaca. Medaljoni u obliku meduze, zaštitni znak ove modne kuće, također su ušiveni u haljinu zajedno s kristalnim aplikacijama u obliku njihova prepoznatljivog uzorka pod nazivom Greca.

Cardi B na Met Gali u haljini modne kuće Versace Cardi B na Met Gali u haljini modne kuće Versace (Foto: Afp)

Obilje zlatnih detalja na ovoj kreaciji zapravo simbolizira Zlatnu groznicu u SAD-u, razdoblje velikih potraga za zlatom koje su se odvijale u toj zemlji tijekom 19. stoljeća.

U nastavku provjerite koje su još zvijezde na Met Galu došle u efektnim kreacijama modne kuće Versace.

Gigi Hadid

Gigi Hadid Gigi Hadid (Foto: Afp)

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski u vintage haljini modne kuće Versace iz 1992. godine Emily Ratajkowski u vintage haljini modne kuće Versace iz 1992. godine (Foto: Afp)

Lily James

Lily James Lily James (Foto: Afp)

Chiara Ferragni i Fedez

Chiara Ferragni i Fedez u haljini i odijelu modne kuće Versace Chiara Ferragni i Fedez u haljini i odijelu modne kuće Versace (Foto: Afp)

Olivia Rodrigo

Olivia Rodrigo Olivia Rodrigo (Foto: Afp)

Gabrielle Union i Dwayne Wade

Gabrielle Union i Dwayne Wade Gabrielle Union i Dwayne Wade u haljini i odijelu modne kuće Versace (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju