Vintage komadi su u modi. Slavne dame odlaze u second-hand trgovine i kod drugih preprodavača starijih odjevnih predmeta kako bi pronašle zanimljivu modnu kombinaciju. Druge, pak, odluče zaviriti u vlastiti ormar te iskoristiti neki komad koji su već nosile u prošlosti, a koji nisu željele baciti.

Jane Fonda jedna je od takvih slavnih dama. Legendarna američka glumica prezire brzu modu, a javno se zavjetovala kako više neće kupovati odjeću – kako za privatne trenutke, tako i za crveni tepih.

Moramo prestati trošiti toliko i biti zadovoljni s manje stvari. Pokušavam ne kupovati više nikakvu novu odjeću. Isto tako, razumijem da mogu ovako nešto reći jer imam jako puno odjeće i nosim komade stare i po 30 godina, priznala je Jane Fonda medijima.

Slika nije dostupna Iste kao prije 10, 20, 30 godina: Slavne dame koje se ne odriču glavnog "ponosa" svojeg lica

Na Oscarima se tako prošle godine pojavila u prekrasnoj bordo haljini libanonskog dizajnera Elieja Saaba, koju je već nosila na filmskom festivalu u Cannesu 2014. godine.

Rita Moreno otišla je i korak dalje. Na Oscarima 2018. godine nosila je recikliranu haljinu Pitoya Morena, koju je originalno nosila davne 1962. godine ,kada je osvojila Oscara za sporednu žensku ulogu u filmu "Priča sa zapadne strane".

Slika nije dostupna Sedam poznatih žena koje dokazuju da ne trebaju nositi minice da bi izgledale senzualno

Iako imaju mnogo novca na raspolaganju, postoje i one slavne dame koje vole reciklirati svoju odjeću, u originalnom ili nešto izmijenjenom izdanju, te ih više puta nositi na svečanim događanjima. Tko su te kraljice modne reciklaže, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju