Niske temperature i snježne padaline nezaobilazan su dio svakodnevnice u siječnju u dobrom dijelu Europe. I modne kombinacije prate te meteorološke uvjete, pa gradskim vizurama dominiraju topli odjevni komadi i obuća.

Pariške ulice uvijek su dobar izvor nadahnuća za modne igre. Dame šeću i ove zime glavnim francuskim gradom u vrlo jednostavnim, ali efektnim kombinacijama koje odišu elegantnošću i profinjenošću.

Dobro krojeni bež kaput od kvalitetne tkanine nikad ne izlazi iz mode. Ne samo da štiti tijelo od nemilosrdnih meteoroloških neprilika, već i jamči dugi vijek trajanja. Povrh svega, vrlo lako se kombinira s drugim odjevnim komadima.

Odvažnije dame biraju statement kapute naglašenih boja i uzoraka koji privlače sve poglede ili pak pernate prsluke koje sparuju s dolčevitama i drugim sličnim majicama kako bi dobile upečatljivu, ali i dalje toplu kombinaciju.

Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao Šest kombinacija koje Francuskinje nikada ne bi nosile na posao

Francuskinje vole predimenzionirane odjevne komade, ali ih znaju sljubiti uz remenje, torbice i druge modne dodatke bez dramatične promjene ženstvene siluete. Isto tako, ne škrtare na modnim dodacima – potrošit će koji euro više za dobru torbu ili štikle jer ih planiraju dugo vremena nositi.

I francuske ulice ove su godine preplavile čizme visokih sara, koje se sjajno kombiniraju uz mini haljine. Zimski street style nemoguće je zamisliti i bez gležnjača – bez obzira na to preferirate li crne klasične modele ravnih potplata ili modele s tankom potpeticom.

Slika nije dostupna Klasici sezone: 10 proljetnih komada u koje se Francuskinje kunu

Tijekom zime kombiniranje odjeće u slojevima je iznimno važno ne samo kako bismo se utoplili već i pokazali znanje stiliziranja određenih komada.

Što sve dame nose na pariškim ulicama u zimskim mjesecima, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju