Većina modnih znalaca slaže se u jednom – Francuskinje su najbolje odjevene žene na svijetu. Njihove kombinacije lako možemo prepoznati na prvi pogled jer odišu onim famoznim francuskim šikom.

Galerija

Francuskinje su prepoznatljive po svojoj jedinstvenoj jednostavnosti odijevanja, stilu koji se odupire jednosezonskim trendovima. Odabir klasičnih odjevnih komada koji ih nikada neće razočarati i neutralne palete boja s kojom nikada ne mogu pogriješiti ključna su odlika njihova stila.

Umjesto kupovine razvikane nove haljine s trendi aplikacijama, Francuskinje će radije posegnuti u svoj ormar i iz njega izvući staru crnu haljinu. Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je njihov recept za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine. Svoj novac investirat će u vječne komade i tako dvostruko profitirati jer će njihova odjeća uvijek biti nosiva.

Pridržavaju se tih pravila bez obzira na to o kojoj se sezoni radi pa tako imaju i svoje proljetne favorite. Njihova proljetna modna kapsula sastoji se od 10 klasika.

Koncept sezonske modne kapsule koja uključuje osnovne odjevne komade vrlo je raširen. U pravilu u kapsulama nema mjesta za trendovske komade, nego samo za one provjerene i praktične. Osmišljavanje kapsule ovisi o osobnom stilu pojedinca koji će je prilagoditi svojim potrebama i ukusu, ali za pokoji klasični komad ima mjesta u baš svakom ormaru.

U nastavku pogledajte u koje se to proljetne odjevne komade kunu Francuskinje.

1. Baloner

Baloner
Baloner (Foto: Profimedia)

2. Blejzer

Blejzer
Blejzer (Foto: Shutterstock)

3. Klasična košulja

Klasična košulja
Klasična košulja (Foto: Shutterstock)

4. Traperice ravnog kroja

Traperice ravnog kroja
Traperice ravnog kroja (Foto: Profimedia)

5. Kardigan

Kardigan
Kardigan (Foto: Shutterstock)

6. Prugasta majica

Prugasta majica
Prugasta majica (Foto: Shutterstock)

7. Svilena marama

Svilena marama
Svilena marama (Foto: Profimedia)

8. Ceker i(li) pletena torba

Ceker
Ceker (Foto: Shutterstock)

9. Slingback cipele

Kultne slingback cipele modne kuće Chanel
Kultne slingback cipele modne kuće Chanel (Foto: Shutterstock)

10. Slip haljina

Francuska modna miljenica Jeanne Damas u slip haljini
Francuska modna miljenica Jeanne Damas u slip haljini (Foto: Profimedia)