Činjenica da smo zbog pandemije koronavirusa mnogo vremena provodili u kućama i stanovima kod mnogih je probudila kreativnost i želju da svoj dom učine još ljepšim i ugodnijim mjestom za život. To se dogodilo i mladoj Leskovčanki Aleksandri koja je svoju terasu pretvorila u savršenu oazu za uživanje.

Kada je u ožujku prošle godine njezina turistička agencija morala stati s radom zbog pandemije, posvetila se svom profilu na Instagramu.

Moj kutak, izvor pozitivnosti i druženja, postao je upravo alex.decorhome profil. Oduvijek sam to voljela i uživala u dekoraciji, ali s ovim profilom ljubav je postala snažnija i veća, prisjetila se Aleksandra. S obzirom na to da se bližilo i ljeto i lijepo vrijeme, a situacija u svijetu nije se uvelike mijenjala, odlučila je stvoriti kutak u kojem će provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

Pala je odluka o preuređenju terase od sedam kvadratnih metara koja se nalazi u njezinoj obiteljskoj kući.

Kao inspiracija za uređenje poslužile su joj terase koje je vidjela u primorju, s baldahinima i puno zelenila, s drvenim namještajem i puno bijelih jastučića, boho detalja... Bila je usmjerena i na to da iskoristi materijal koji je imala u kući, bez velikih dodatnih troškova.

Dvosjed sam napravila od euro paleta, zajedno s tatom i prijateljicom. Stolčić je bakin. Njega sam obojila u bijelo i dala mu novi sjaj. Balkon pun cvijeća 12 balkonskih ljepotica koje vole (i ne vole) sunce Slika nije dostupna Tri i pol kvadrata sreće: Pogledajte balkon u Opatiji s boho ljuljačkom i vertikalnim vrtom

Pri odabiru garniture vodila sam se time da ne zauzima mnogo prostora, ali i da bude udobna, priča Aleksandra, čija je terasa prepuna biljaka.

Najviše je začinskog bilja, lavanda, ružmarin, tamjan... čiji miris upotpunjuje tu morsku sliku, kaže Aleksandra, koja ima i omiljeni detalj - ljestve za posude s cvijećem. Radi se o DIY projektu u kojemu joj je opet u pomoć priskočio tata.

Od drveta smo napravili baš onakve kakve sam zamislila te su upotpunile dio na terasi koji je bio prazan, kaže.

Njezina terasa postaje još magičnija u večernjim satima, uz puno lampica i svjećica.

Kada govori o uređenju terase, Aleksandra ističe detalje. Kaže da su oni ti koji se izdvajaju i mogu promijeniti čitav izgled neke prostorije.

Oni nas nekako predstave bez ijedne riječi, kaže i dodaje kako njih stalno mijenja.

Mnoge sam detalje već imala u kući, ali sam ih obojila sprejem pa su od drvenih postali bijeli ili zlatni. Neke sam kupila u trgovinama, neke čak i na pijaci, gdje god bih ugledala nešto što mi se dopada, kaže Aleksandra i zaključuje kako je terasa sada omiljeno mjesto za okupljanje.

Nakon  pogleda na njezin balkon to nas nimalo ne čudi, a kada pogledate fotografije u našoj galeriji, i vama će biti jasno zašto je tako.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju