Na Tjednu mode u Parizu kolekciju za proljeće/ljeto 2022. predstavila je modna kuća Balmain, a uz kreacije s prepoznatljivim Balmainovim potpisom, show su ukrale i veteranke modne piste koje su nosile reviju.

Naomi Campbell, Carla Bruni, Milla Jovovich i Natalia Vodianova bile su zvijezde revije pokazavši da im i nakon više od tri desetljeća na modnoj sceni nitko nije ravan. Naomi, koja i u 52. godini života suvereno vlada modnom pistom, prošetala je u smeđoj mrežastoj haljini maksi dužine i metalik sjaja, koja je kao salivena pristajala njezinoj besprijekornoj figuri.

Carla Bruni je pak istaknula utrenirane noge u bijeloj mini haljini bogato ukrašenoj biserima i vezom. Na 53-godišnjakinji su se istaknule i gležnjače na špic od brušene kože boje bijele kave koje se vežu na žniranac te se gore kopčaju s dva remenčića.

Uz neprikosnovene vladarice modnih pista devedesetih godina, Balmainovu reviju nosile su i Milla Jovovich i Natalia Vodianova u modelima mini haljina koji su također među kultnim komadima luksuzne francuske modne kuće.

Kolekcijom za proljeće/ljeto 2022. Olivier Rousteing obilježio je deset godina rada na vodećoj poziciji kuće Balmain kao kreativni direktor.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju