Bez tradicionalnog vatrometa s ograničenim brojem gledatelja i uz poštivanje svih epidemioloških mjera u pulskoj Areni u subotu navečer polusatnim je svečanim programom i projekcijom hrvatskog filma "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović otvoren 68. Pulski filmski festival.

Radi se o prvom prikazivanju tog filma nakon svjetske premijere na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je kao najbolji debitanski fillm dobio nagradu Camera d'Or. To je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma.

Pulski filmski festival održava se na 15 mjesta, od kojih su četiri rezervirana za filmski program s više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji tu je šest hrvatskih i deset kooprodukcija.

U Areni je bilo 1500 gledatelja koji su mogli ući bez bez COVID potvrda, a na otvorenju je, između ostalih, bila i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić koja je pozornost privlačila i svojom odjevnom kombinacijom.

Slika nije dostupna 10 slavnih dama koje su iznenadile izborom cipela na crvenom tepihu

Dok mnoge dame za ovakva događanja biraju raskošne haljine i visoke potpetice, Zrinka je na crveni tepih ovaj put zakoračila u kombinaciji koju i inače rado nosi. Stigla je dobro raspoložena u bijelom odijelu, a kombinaciju je dopunila šeširom, crno bijelim mokasinkama i malom crnom torbicom.



Ona je samo jedna od sve više slavnih dama koje na crveni tepih stižu u obući s ravnim potplatom.

Glumica Frances McDormand oduševljava svojim dolascima u Birkenstock natikačama, a ravnu obuću za crveni tepih birale su i glumice Gal Gadot, Nicole Kidman i Cate Blanchett.

Nicole Kidman u neočekivanim cipelama na crvenom tepihu - 6 Skidaj štikle! Cipele Nicole Kidman za crveni tepih u kojima se lako provede cijeli dan

Inače Zrinka je na ovogodišnjem festivalo članica Ocjenjivačkog suda hrvatskog programa, a društvo joj prave poljski scenarist i redatelj Pawel Pawlikowski, redatelj Danilo Serbedžija, docent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu Mirko Pivčević te umjetnička ravnateljica međunarodnog filmskog festivala u Chicagu Mimi Plauche'. (Hina/Ma.B.)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju