Čak i ako samo površno pratite modu ili vas uopće ne zanima, proteklih mjeseci niste mogli izbjeći napise o kaubojskoj estetici koja je proglašena jednim od najvećih ovogodišnjih trendova.

Galerija Kaubojska jakna u street style izdanju s Tjedna mode Kaubojski šešir u street style izdanju s Tjedna mode Kendall Jenner u kaubojskim čizmama +9 Alexa Chung

Kaubojski stil sezonama polako pronalazi svoje mjesto u svijetu mode, a sve je kulminiralo početkom 2024. kada je Pharrell Williams, novi kreativni direktor muških kolekcija u modnoj kući Louis Vuitton, predstavio svoju prvu kolekciju za ovaj slavni brend na spektakularnoj reviji u Parizu.

Louis Vuitton, jesen/zima 2024. Louis Vuitton, jesen/zima 2024. (Foto: Profimedia)

Divlji zapad bio je očita inspiracija za predstavljene kreacije. Onda smo dobili apsolutnu potvrdu novog trenda – Beyonce je najavila svoj album "Cowboy Carter", prvi country album u karijeri. Njezin hit "Texas Hold 'Em" uskoro je zavladao radijskim eterom, streaming platformama i društvenim mrežana, a modne influenserice i trendseterice poludjele za kaubojskim šeširima i kožnatim jaknama s resicama.

Jodie Turner Smith Jodie Turner Smith (Foto: Profimedia)

Upravo je zbog velike zasićenosti mnogima ovaj trend postao omražen. Ako ste i vi među njima, mogla vi vas razoružati jedna divna mlada dama sa zagrebačke špice koja je kaubojski stil dovela do savršenstva.

Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju (Foto: Josip Moler/Cropix)

Uz udobne traperice visoka struka i ravnih nogavica odjenula je klasičan bijeli top i fantastičan kardigan brenda Alanui. Model dizajniran u stilu bomber jaknice modernija je i urbanija varijanta njihovog kultnog kardigana pod nazivom Icon.

Alanui kardigan u bomber stilu Alanui kardigan u bomber stilu (Foto: Alanui)

Napravljen je od vune i kašmira, a zahvaljujući efektnom uzorku i kombinaciji boja odmah postaje glavne zvijezda svakog izdanja.

Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju (Foto: Josip Moler/Cropix)

Smeđokosa ljepotica nosila je i klasičan kaubojski šešir te crne čizme od brušene kože, a izdanje je zaokruženo neutralnom sivom bojom i nezaobilaznim sunčanim naočalama.

Zanimljiva, razigrana i nadasve nosiva – ova kombinacija natjerala nas je da se zaljubimo u kaubojski stil.

Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju Ljepotica sa zagrebačke špice u kaubojskom izdanju (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ljepotica sa zagrebačke špice u štiklama Jimmyja Chooa Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice Špica se crveni: Kako Zagrepčanke kombiniraju najpopularniju boju u 2024. godini?

Zgodna dama iz Zagreba u najlonkama brenda Saint Sass Zgodna dama sa zagrebačke špice u najlonkama koje "izazivaju nevolju"

Ljepotica iz Zadra u kompletu brenda Stradivarius Kako dobro! Ova ljepotica iz Zadra uvjerila nas je da možemo van i u pidžami

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju