Crvena boja mjesecima se najavljuje kao jedan od najvećih ovogodišnjih modnih trendova. Našla je svoje mjesto u kolekcijama brojnih slavnih modnih kuća, a potom i u ponudi komercijalnih brendova koji su prigrlili sve nijanse ove posebne boje.

Najtraženije su one najefektnije jarke, ali među popularnima su i zagasite nijanse. Crvena boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Gucci, proljeće/ljeto 2024. Gucci, proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

Smatra se bojom strasti, ljubavi i energije te u većini kultura nosi pozitivno značenje. Primjerice, u kineskoj kulturi simbolizira sreću te se zato često nosi u važnim prigodama poput vjenčanja ili raznih slavlja.

Jedna je od najvidljivijih boja u spektru, vizualno vrlo dominantna i zato je, kada je u pitanju moda, najviše vole samopouzdane osobe kojima ne smeta pažnja.

Crvena boja u kolekcijama za proljeće/ljeto 2024. godine Burberry, proljeće/ljeto 2024. Burberry, proljeće/ljeto 2024. Valentino, proljeće/ljeto 2024. +8 Valentino, proljeće/ljeto 2024.

Istraživanja su pokazala da je crvena boja toliko moćna da izaziva i fizičke reakcije u promatraču, poput rasta krvnog tlaka i ubrzanog disanja.

Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 7 Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 7 (Foto: Josip Moler/Cropix)

Crvenu boju redovito viđamo i na zagrebačkoj špici, najčešće u sporednoj ulozi, na nekom modnom dodatku poput torbe ili jednog odjevnog komada, ali ponekad crvena dobije i glavnu ulogu u street style izdanjima.

Kako Zagrepčanke kombiniraju najpopularniju boju u 2024. godini provjerite u galeriji u nastavku.

Galerija Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 1 Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 2 Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 3 +16 Crvena boja u street style izdanju sa zagrebačke špice - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju