Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Što je zajedničko tikvi, kestenima i kokosovom mlijeku?

16-02-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Juha od tikve i kestena s dodatkom kokosovog mlijeka je toliko ukusna da, jednom kada iskušate recept, nećete moći prestati uživati u toplom, finom i mirisnom obroku

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Potrebno je:
Oko 200 g pečenih oguljenih kestena
1 muškatna tikva (butternut) od oko 500 g
4 do 5 stabljika mladog luka
oko 1 dl kokosovog mlijeka
1 do 2 žlice maslaca
Po želji 1 dl bijelog vina
Povrtni temeljac

>> Kakao šnite: Miris djetinjstva u čokoladnoj poslastici

>> Lazanje s tri vrste sira

Priprema:
1. Ogulite tikvu i narežite ju na kockice te pripremite pečene kestene.

2. Otopite maslac i dodajte mladi luk narezan na kolutove, kratko popržite i odmah dodajte tikvu te pržite oko pola minute do minutu. Dodajte bijelo vino, kratko kuhajte (jednu minutu) uz miješanje pa dodajte biljni temeljac i kestene. Ostavite nekoliko kestena sa strane za posluživanje.

3. Kad je tikva kuhana, usitnite ju štapnim mikserom, dodajte malo kokosovog mlijeka. Kušajte i po želji dodajte još kokosovog mlijeka. Ne pretjerujte da ne nadjača okus ostalih sastojaka. Tko ne voli kokosovo mlijeko može dodati slatko vrhnje.

4. U svaku zdjelicu dodajte nekoliko kestena, prelijte ih juhom i poslužite.

U slast!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Pročitaj još
Pročitaj još