Juha od tikve i kestena s dodatkom kokosovog mlijeka je toliko ukusna da, jednom kada iskušate recept, nećete moći prestati uživati u toplom, finom i mirisnom obroku

Potrebno je:
Oko 200 g pečenih oguljenih kestena
1 muškatna tikva (butternut) od oko 500 g
4 do 5 stabljika mladog luka
oko 1 dl kokosovog mlijeka
1 do 2 žlice maslaca
Po želji 1 dl bijelog vina
Povrtni temeljac

>> Kakao šnite: Miris djetinjstva u čokoladnoj poslastici

>> Lazanje s tri vrste sira

Priprema:
1. Ogulite tikvu i narežite ju na kockice te pripremite pečene kestene.

2. Otopite maslac i dodajte mladi luk narezan na kolutove, kratko popržite i odmah dodajte tikvu te pržite oko pola minute do minutu. Dodajte bijelo vino, kratko kuhajte (jednu minutu) uz miješanje pa dodajte biljni temeljac i kestene. Ostavite nekoliko kestena sa strane za posluživanje.

3. Kad je tikva kuhana, usitnite ju štapnim mikserom, dodajte malo kokosovog mlijeka. Kušajte i po želji dodajte još kokosovog mlijeka. Ne pretjerujte da ne nadjača okus ostalih sastojaka. Tko ne voli kokosovo mlijeko može dodati slatko vrhnje.

4. U svaku zdjelicu dodajte nekoliko kestena, prelijte ih juhom i poslužite.

U slast!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju