Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Što je zajedničko tikvi, kestenima i kokosovom mlijeku?

16. veljače 2012 Piše Zadovoljna
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Juha od tikve i kestena s dodatkom kokosovog mlijeka je toliko ukusna da, jednom kada iskušate recept, nećete moći prestati uživati u toplom, finom i mirisnom obroku

Potrebno je:
Oko 200 g pečenih oguljenih kestena
1 muškatna tikva (butternut) od oko 500 g
4 do 5 stabljika mladog luka
oko 1 dl kokosovog mlijeka
1 do 2 žlice maslaca
Po želji 1 dl bijelog vina
Povrtni temeljac

>> Kakao šnite: Miris djetinjstva u čokoladnoj poslastici

>> Lazanje s tri vrste sira

Priprema:
1. Ogulite tikvu i narežite ju na kockice te pripremite pečene kestene.

2. Otopite maslac i dodajte mladi luk narezan na kolutove, kratko popržite i odmah dodajte tikvu te pržite oko pola minute do minutu. Dodajte bijelo vino, kratko kuhajte (jednu minutu) uz miješanje pa dodajte biljni temeljac i kestene. Ostavite nekoliko kestena sa strane za posluživanje.

3. Kad je tikva kuhana, usitnite ju štapnim mikserom, dodajte malo kokosovog mlijeka. Kušajte i po želji dodajte još kokosovog mlijeka. Ne pretjerujte da ne nadjača okus ostalih sastojaka. Tko ne voli kokosovo mlijeko može dodati slatko vrhnje.

4. U svaku zdjelicu dodajte nekoliko kestena, prelijte ih juhom i poslužite.

U slast!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close