Svake godine Met Gala ima zadanu temu i "dress code" prema kojem bi se uzvanici na tom svečanom događanju trebali odjenuti, ali brojne poznate dame to ipak ne rade.

Galerija

Najveća imena iz svijeta mode i zabave opet su se pojavila na tradicionalnoj svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Od 10. svibnja do 8. listopada 2018. godine u muzeju se može razgledati izložba pod nazivom "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta".

Izložba je dijalog između mode i srednjovjekovne umjetnosti iz kolekcije Meta kojim se preispituje povezanost mode s molitvenom praksom i tradicijama katoličanstva. Kamen temeljac izložbe su papinske odore i dodaci iz sakristije Sikstinske kapele, među kojima ima onih nikad viđenih izvan Vatikana, stoji u priopćenju muzeja.

Uzvanici Gale u pravilu bi se trebali odjenuti u skladu temom i njezinom estetikom. S obzirom na to da je ovo večer na kojoj se slave sva lica mode, od nosivog do skulpturalnog, svi mogu dati mašti na volju i maksimalno eksperimentirati s odabirom odjeće ili stajlingom.

Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 5
Gisele Bündchen u haljini modne kuće Versace (Foto: Getty Images)

Uvažavanjem teme odaju počast dizajnerima, njihovu radu i naposljetku modi. Međutim, i ovaj put mnoge zvijezde radije su igrale na sigurno i predstavile kombinacije koje nisu imale nikakve dodirne točke sa zadanim dress codeom.

Među njima je (opet) bila i Gisele Bündchen. Slavna brazilska manekenka mnogo je puta sudjelovala na Gali i svaki put birala haljine koje nisu odgovarale temi, ali su zato savršeno odgovarale njezinoj figuri. Ovaj put nosila je žutu satensku haljinu modne kuće Versace, a po njezinu izdanju nikada ne biste naslutili što je zapravo bila glavna tema večere.
 
U galeriji pogledajte još poznatih dama koje su ove godine prekršile glavno pravilo najvažnijeg modnog događanja.

Ankete

(6321) Mislite li da zvijezde u ovoj prigodi moraju poštivati 'dress code'?

rezultati povratak glasova1445
rezultati

Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 12
Scarlett Johansson u haljini modne kuće Marchesa (Foto: Getty Images)