Svakog prvog ponedjeljka u svibnju u New Yorku se održava jedno od najvažnijih svjetskih modnih događanja.

Galerija Rihanna na Met Gali - 3 Rihanna na Met Gali - 2 Rihanna na Met Gali - 5 +1 Mitra klobučara Stephena Jonesa Costume Institute Gala formalni je naziv za Met Galu – svečanu večeru koja se održava u sklopu otvaranja izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Naziv tj. tema izložbe ujedno je i tema Gale u skladu s kojom se uzvanici moraju odjenuti, a čim je objavljeno da će se ove godine izložba baviti utjecajem religije i liturgijskog ruha na modu, bilo je jasno i da će kombinacije poznatih zvijezda sigurno izazvati brojne rasprave.

Nebeska tijela: Moda i katolička mašta, ovogodišnja je tema, a uz Annu Wintour koja je od 1995. zadužena za organizaciju večere, supredsjedateljice Gale bile su Amal Clooney i Rihanna.
Rihanna na Met Gali - 2 Rihanna u kreaciji modne kuće Maison Margiela (Foto: AFP/Getty Images)
I dok je Amal posegnula za kreacijom Richarda Quinna koja je pratila službeni dress code večere (Sunday Best – izraz kojim se opisuje najbolja odjeća u ormaru obično rezervirana za nedjeljne mise), Rihanna je modne kritičare oduševila puno odvažnijom kombinacijom.

Slavna 30-godišnja pjevačica nosila je grandioznu mini haljinu i kaput modne kuće Maison Margiela, iza koje stoji dizajner John Galliano. Zločesti dečko modne scene inspiraciju za ovu kreaciju pronašao je u raskošnim papinskim i biskupskim odijelima.
Rihanna na Met Gali - 5 Rihanna na Met Gali - 5 (Foto: AFP/Getty Images)
Rihanna je na glavi nosila repliku liturgijske kape mitre koju je za ovu prigodu izradio klobučar Stephen Jones. Očekivano, ovaj modni dodatak podijelio je korisnike društvenih mreža. Jedni smatraju kako je Rihanna prešla granicu nošenjem mitre, a drugi su pak stali na njezinu stranu.

S obzirom na to da se izložba bavi i liturgijskih ruhom, Rihanna je jedna od onih koja se odjenula baš kako treba. Poštovala je temu, odjenula kreaciju koja slavi svu čar modnog dizajna i pokazala da je i dalje kraljica Gale, komentar je jedne korisnice Instagrama.
Rihanna na Met Gali - 4 Mitra klobučara Stephena Jonesa (Foto: AFP/Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju