Nabacili ste pokoji kilogram? Ne brinite, to se događa. Želite li se čim prije vratiti u stari konfekcijski broj ne opterećujte se sa stvarima koje morate napraviti kako bi smršavili već razmišljajte o tome što ne smijete raditi i zbog čega ste udebljali. Donosimo listu odluka koje ne smijete dodnijeti ukoliko se povećala brojka na vagi.

 

1. Ne preskačite obroke
Odluka poput one od danas više ne večeram! potpuno je pogrešna. Preskakanje obroka neće vam pomoći da smršavite. Naprotiv, zbog ove loše odluke možete se dugoročno dodatno udebljati. Dokazano je kako konzumacija pet malih obroka dnevno stabilizira nivo šećera u krvi i maksimalno smanjuje osjećaj gladi. Kad god osjetite snažnu glad popijte čašu vode i grickajte zdravo.

2. Ne kažnjavajte se
Često poziranje pred ogledalom u premalim trapericama s očajem i tugom u očima ili pak demonstriranje šlaufa oko struka prijateljicama neće vam pomoći da smršavite, već će vas dodatno iznervirati što vas može navesti da jedete iz očaja. Prihvatite trenutno stanje (za sada) i krenite u izradu plana kako se vratiti na staru kilažu.

3. Ne 'visite' na vagi
Ključ pametnog i zdravog mršavljenja krije se u dosljednosti i strpljenju. Upravo zbog toga vaga sada nije vaša najbolja prijateljica. Mršavljenje je proces kroz koji tijelo mora proći tijekom određenog vremena. Isto tako, kilaža tijekom dana značajno varira, pa vas par kilograma više na vagi može samo obeshrabriti.

4. Ne padajte na ekstremne dijete
Primamljive reklame proizvoda ili pak knjige o najpopularnijim ekspresnim dijetama koji garantiraju nerealne rezultate preko noći zaslužuju veliko ne!. Ekspresno mršavljenje uvijek je popraćeno jo-jo efektom što znači da ćete izgubljene kilograme vrlo brzo vratiti. Tajna se krije u redovitim i pametno osmišljenim obrocima koji sadrže sve skupine namirnica i zdrave masnoće.

>> Emotivac ili opsesivac? Odaberite dijetu prema svom karakteru

5. Ne fokusiraj se na zabrane
Umjesto da cijeli dan razmišljaš o finim stvarima koje više nikada nećeš smjeti okusiti okreni situaciju u svoju korist i počnite razmišljati o svoj toj ukusnoj hrani koju ste potpuno zanemarili, a koja je vaš najbolji saveznik u mršavljenju. Slažući obroke i razmišljajući o tome što ćete jesti da bi mršavjeli potpuno siti biti će te puno sretniji i zadovoljniji.

>> Brzo i jeftino: 3 slasna i za 'liniju' bezopasna umaka

>> Čokoladni shake: Desert koji ne priziva kilograme
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju