Novootvorena zagrebačka slastičarnica 'Cup&Cake' u Vlaškoj 45 pravo je mjesto za ljubitelje slatkih zalogajčića nadahnutih britanskom kulturom. Ovdje možete uživati u klasičnom engleskom čaju koji se služi sa sitnim keksićima prepunih finih džemova i maštovitim kolačićima, ali i robusnim tortama poput one s crnim pivom Guinness


Stella Fortuna
i Monika Kos godinama su radile u poznatim zagrebačkim slastičarnicama. Međusobno su dolazile jedna drugoj na tadašnja radna mjesta, družile se i shvatile da bi mogle raditi nešto zajednički. Upravo je na jednoj zajedničkoj kavi nastala ideja o slastičarnici koja bi služila deserte i čajeve po uzoru na one iz Velike Britanije.

Ljubav prema engleskom čaju i britanskim kolačićima pokrenula je slatku priču Cup&Cake Stelle Fortune i Monike Kos.

'Ja sam veliki anglofil, boravci u Londonu su mi je uvijek bili nezaboravni, a kako su britanski tradicionalni kolači zapravo najbliže onome što obje najviše volimo praviti i jesti odlučile smo ih pobliže istražiti i isprobati te shvatile da je to to! Činjenica da se nitko kod nas takvim kolačima ne bavi je dodatno pomogla,' priznala nam je Stella Fortuna, vlasnica novootvorene slastičarnice.

U ponudi slastičarnice Cup&Cake nalaze se prave britanske slastice, sve od 'shortbread' keksića od pravog maslaca, preko Guinness torte od crnog piva do Bakewell i Lancester tartova prepunih finih džemova i badema.



'U ponudi imamo i Queen Victoria cake, omiljenu slasticu kraljice Victorije koja je postala poznata baš zbog te činjenice, a koju je i naša Mirna Medaković odabrala kao vjenčanu tortu. Također imamo i bezglutenske torte nazvane prema likovima iz Ponosa i predrasuda, Mr. Darcy i Elizabeth, ' ponosno ističe suvlasnica.

>> Mirna Medaković: Prekrasna mladenka u romantičnoj vjenčanici

U ponudi slastičarnice nalaze se i bezglutenske torte koje nose ime likova iz Ponosa i predrasuda Jane Austin.

Kao što i priliči pravoj slastičarnici s britanskim štihom, u kolačima se može uživati u udobnom interijeru nadahnutom crno-bijelim detaljima iz viktorijanskog doba, te uz tradicionalni engleski čaj.

'Svi znamo koliko Englezi pažnje posvećuju svome čaju, i koliko se pazi na njegovu kvalitetu i pripremu, nebrojeno puta je to prikazano u njihovoj literaturi i filmovima. Ono što mi želimo je približiti te rituale našim ljudima, poslužiti vrhunski čaj uz naše deserte, vratiti se u vremena kada je i u Zagrebu to bila tradicija, nažalost pomalo zaboravljena,' zaključuje priču Stella Fortuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju