Ono što nas posebno veseli prije blagdana radost je ukrašavanja. Osim pisanica koje su simbol Uskrsa i koje će se naći na svakom stolu, svoje najmlađe možete razveseliti originalnim torbicama u obliku zeke koje možete napraviti od samo tri papirnata tanjura

Potreban materijal:

- 3 papirnata tanjura
- bijela i ružičasta vata
- list kolaž papira u ružičastoj boji
- ružičasta satenska trakica
- škare i klamerica

>>Jednostavno i šareno: Uskršnja košarica prepuna zabave

Postupak:
Korak 1

Najmlađe možete razveseliti torbicama u obliku zeke koje možete napraviti od 3 papirnata tanjura

Prislonite rub jednog tanjura preko drugog, ocrtajte rubove i škarama odrežite obli dio tanjura, isto napravite s još jednim tanjurem kako bi dobili dva odrezana rubna dijela koji će vam poslužiti kao uši za zeku.

>>Originalne uskrsne dekoracije za svaki dom

Korak 2
Klamericom učvrstite jedan cijeli tanjur i drugi s kojeg ste odrezali rubni dio pazeći da su tanjuri prednjim stranama okrenuti jedan prema drugom. Nakon toga na vrhove gornjeg tanjura klamericom učvrstite odrezane rubove na koje ste prethodno zalijepili ružičaste trokutiće od kolaž papira.

Korak 3
Kako bi vaš zeko dobio lice na središnji dio tanjura nalijepite od bijelog i crnog kolaž papira izrezane oči za zeku, ružičastu vaticu nalijepite u sredinu, a ispod nje dvije bijele kuglice vate koje će poslužiti kao zekina njuška. Crnim flomasterom nacrtajte zube te kroz dvije rupice na vanjskim gornjim rubovima tanjura provucite trakicu i vaša originalna uskršnja košarica je gotova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju