Švedsko-američka glumica Malin Åkerman i švedska komičarka i plesačica Petra Maria Mede bile su voditeljice prve polufinalne večeri Eurosonga. Upravo je slavna glumica Malin Åkerman pročitala Hrvatsku kao zemlju koja se plasirala u finale.

Galerija Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga - 1 Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga - 6 +7 Malin Åkerman u ružičastom odijelu na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga

Za prvu večer 68. Eurosonga u Malmöu obje voditeljice nosile su odijela, Malin Åkerman ružičaste, a Petra Mede narančaste boje. Malinino odijelo sastoji se od sakoa naglašenih ramena i širih rukava te ima kopčanje na dva gumba, a glumica ga je odjenula na golo tijelo. Uz sako je nosila hlače visokog struka i lagano zvonolikih nogavica te štikle ružičastocrvene nijanse.

Petrino satensko odijelo ima dodatak u stilu kravate, a hlače su također zvonolikog kroja. Petra je sako upotpunila svjetlucavim brošem, a na nogama je nosila štikle iste nijanse narančaste boje kakve je i odijelo. Voditeljica se kasnije prezula u bijele tenisice s debelim potplatom.

Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga - 1 Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga (Foto: AFP)

Stajling eurovizijskih voditeljica na svom Facebooku komentirao je dizajner, stilist i vlasnik brenda DeLight Ivan Friščić, i to ponukan brojnim porukama koje je dobio, a u kojima su mu prijatelji i poznanici izrazili nezadovoljstvo outfitima voditeljica.

Ovo je razlog zbog kojih svoja odijela ne prodajem online. Da vidim nekog u svom odijelu da izgleda ovako, mislim da bi me roknuo blagi moždani!!! Fitting je majka!! Doduše, mi ovakve modele ni ne radimo. Ali opet. I to se moglo dovesti do nekog pristojnog nivoa. Njih dvije na stranu. Bravo, Marko Purišić, razvalio si, napisao je Ivan Friščić na Facebooku. Pitali smo ga što mu je točno zasmetalo u stajlinzima Malin Åkerman i Petre Mede.

Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga - 8 Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga (Foto: AFP)

Toliko mi je ljudi poslalo poruke i shvatio sam da ne smeta samo meni, nego smeta svima. Odijelo je super trenutak u cijeloj priči, ali radi se o lošem fittingu, koji bi trebao biti osnova dobrog krojenja.

Koliko god oversize bio trendi i popularan, on jednostavno nije primjeren televizijiS obzirom na to da radim za televiziju i to mi je osnovni biznis, znam da takve stvari jednostavno ne izgledaju dobro na ekranu.

Fitting je prilagodba svakog odjevnog komada tijelu osobe koja ga nosi. Ovdje nije bilo fittinga, smatra Ivan Friščić te dodaje kako su, između ostalog, hlače na Malin Åkerman bile potpuno krivo pozicionirane, pa je izgledala trudno, dok sako nije bio zakopčan na dobroj poziciji i cijeli se gornji dio sakoa napuhavao.

Malin Åkerman i Petra Mede vodile su prvu polufinalnu večer Eurosonga - 6 'Odijelo je super trenutak u cijeloj priči, ali radi se o lošem fittingu, koji bi trebao biti osnova dobrog krojenja', smatra Ivan Friščić (Foto: AFP)

Mi kad radimo odijela i kad ih prilagođavamo osobi, taj dio gore jednostavno mora nestati, on se ne smije napuhavati niti imati bilo kakav nabor, ističe. Zasmetao mu je i odabir tkanine jer poliester vrlo često izgleda dosta loše na ekranu, pogotovo kad su u pitanju jaka svjetla, a eurovizijska pozornica ima stvarno jaku rasvjetu.

Materijal se onda stopi sa svjetlima te izgleda kao nekakva masa boje, a ne kao nekakva tekstura, tkanina, što bi trebalo biti istaknuto, objašnjava Friščić, koji ne smatra da se odijela moraju nositi samo na štikle, ali da eurovizijska pozornica nije mjesto za tenisice, pogotovo "džombaste", kakve je nakon štikli obula Petra Mede.

Voditeljica Petra Mede kasnije se iz štikli preobukla u tenisice s debelim đonom Voditeljica Petra Mede kasnije se iz štikli preobukla u tenisice s debelim đonom (Foto: Profimedia)

Tenisice su jako kul, ali da se u njih prezuje na svadbi kad prođe ponoć. Ovo je ipak eurovizijska pozornica pa koliko god možda bilo teško stajati u štiklama, mislim da ipak nije mjesto za tenisice.

Mi svojim klijenticama i savjetujemo da odijelo uz tenisice može funkcionirati, ali ovdje se radi o stvarno posebnoj prigodi. I onaj dodatak u obliku volana na Petrinu sakou nije mi se svidio. Ne znam je li to dio sakoa, bluze koju nismo ni vidjeli, ne znam što je to bilo točno, ispričao nam je stilist. Ipak, svijetao trenutak u priči s odijelima za Friščića je bio taj što su bila istih boja dviju haljina koje je Tatjana Matejaš Tajči nosila kada je predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu u Zagrebu 1990. godine. Svi se sjećamo kultne narančaste haljinice s metalnim ringovima i seksi ružičaste haljinice s naborima, koju je Tajči odjenula i za nastup u Euro clubu u Malmöu u utorak nakon polufinala.

Odijela voditeljica na Eurosongu bila su doslovce omaž Tajči, i to je jedino lijepo kod tih odijela, smije se Ivan Friščić.

Tatjana Cameron Tajči u ružičastoj haljini s Eurosonga nastupila je u Malmöu - 1 Tatjana Cameron Tajči u ružičastoj haljini s Eurosonga nastupila je u Malmöu (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Baby Lasagna rasplesao Europu! Istarska čipka i rokerska frizura dostojni prave eurovizijske zvijezde Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Košulja Baby Lasagne inspirirana je istarskim tabletićima - čentrinima +2 Spektakularan nastup Baby Lasagne

Za koga je bio taj najslađi trenutak spektakularnog nastupa Baby Lasagne? Baby Lasagna Baby Lasagna Baby Lasagna +1 Baby Lasagna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju