Sinoćnje prvo polufinale Eurosonga 2024. svojim je nastupom uveličao i Johnny Logan, trostruki eurovizijski šampion.

Galerija Johnny Logan gostovao je u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 2024. Johnny Logan na Eurosongu 1980. Johnny Logan na Eurosongu 1980. +8 Johnny Logan trijumfirao je i na Eurosongu 1987.

Jedna od prvih asocijacija na spomen Eurosonga svakako je ime irskog pjevača, autora i kantautora Johnnyja Logana, čovjeka koji je eurovizijski trofej kao izvođač podigao dvaput, a kao autor čak triput.

Davne 1980. 26-ogodišnji mladić u bijelom je odijelu sjeo na stolac i besprijekorno i s puno duše otpjevao svoju skladbu What's Another Year. Poluduga kosa, plave oči i šarmantan osmijeh samo su bili trešnja na vrhu emotivne izvedbe te je zasluženo pobijedio.

Johnny Logan na Eurosongu 1980. Johnny Logan na Eurosongu 1980. (Foto: Profimedia)

No njegovom upisivanju u eurovizijsku povijest tu nije bio kraj – sedam godina kasnije, 1987., Logan je ponovno predstavljao Irsku, opet u bijelom odijelu, ali nešto modernije frizure u skladu s modom kasnih osamdesetih. Legendarni hit Hold Me Now koji je tada otpjevao glatko je pobijedio, a Johnny je postao miljenik ne samo eurovizijske publike, već i publike diljem svijeta, posebice žena.

Johnny Logan na Eurosongu 1987. Johnny Logan na Eurosongu 1987. (Foto: Guliver Images)

Tada je dobio i nadimak Mister Eurosong jer podići eurovizijsku statuu čak dvaput u tako kratkom vremenskom razdoblju bio je pothvat koji nije tako lako postići. Trilogiju eurovizijskih uspjeha zaokružio je pobjedom Linde Martin na Eurosongu 1992. jer je upravo on bio autor njezine pjesme Why Me?.

Johnny Logan Johnny Logan (Foto: Guliver Images)

Oduševljavao obožavateljice i stasom i glasom

Svojim snažnim baladama, lijepim glasom, ali i privlačnim stasom stekao je naklonost brojnih obožavateljica, a na budućim je eurovizijskim natjecanjima često bio rado viđen gost.

Njegov je nevjerojatan dvostruki pjevački trijumf lani u Liverpoolu uspjela ponoviti švedska glazbenica Loreen, pobjednica Eurosonga 2012. i 2023., a ujedno je time Švedska izjednačila dosadašnji irski rekord od velikih sedam pobjeda.

Na pozornicu Malmö Arene Johnny Logan stigao je samouvjereno, ovoga puta u crnom odijelu i poduže sijede kose, s markantnom bradom, ali s uvijek prepoznatljivim osmijehom, plavim očima i romantičnim vokalom.

Johnny Logan kao gost na Eurosongu 2024. Johnny Logan kao gost na Eurosongu 2024. (Foto: Guliver Images)

Gledatelje u areni, ali i pred malim ekranima iznenadio je i oduševio izborom pjesme. Naime, nije otpjevao neki od svojih eurovizijskih hitova, već se odlučio za Euphoriju, pobjedničku skladbu Eurosonga 2012. te tako odao počast i divljenje jedinoj ženi kojoj je pošlo za rukom ponoviti njegov trijumfLoreen.

Ovu sasvim posebnu izvedbu Euphorije poslušajte u videu u nastavku, a u galeriji koju smo vam pripremile pogledajte kako je Mister Eurosong izgledao na počecima i vrhuncu karijere, a kako izgleda danas.

10 pjevača s Eurosonga koje je lijepo slušati, ali bogme i gledati 10 zgodnih pjevača s Eurosonga 10 zgodnih pjevača s Eurosonga 10 zgodnih pjevača s Eurosonga +9 10 zgodnih pjevača s Eurosonga

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju