Kolinda Grabar-Kitarović danas će ispuhati 56 svjećica na rođendanskoj torti. Prava je to prilika da se prisjetimo stila bivše hrvatske predsjednice, koji se itekako promijenio otkad više ne živi na Pantovčaku.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović 2015. godine Kolinda Grabar-Kitarović 2015. s Ivom Josipovićem +9 Kolinda Grabar-Kitarović 2016. sa suprugom Jakovom

Kolinda Grabar-Kitarović u povijesti će ostati zapamćena kao prva žena predsjednica Republike Hrvatske – dužnost koju je obnašala od 2015. do 2020. godine. U njezinoj biografiji ističe se i pozicija ministrice vanjskih poslova i europskih integracija, a bila je i veleposlanica RH u SAD-u.

Kolinda Grabar-Kitarović oduvijek je znala odjenuti se sukladno mjestu i prilici. Predsjednički mandat odradila je u elegantnim kostimima, haljinama i odijelima. U protokolarnim susretima nerijetko je posezala za kreacijama domaćih modnih kuća i dizajnera.

Za svoju inauguraciju 2015. godine odabrala je midi haljinu i kaput u kraljevsko plavoj boji Mode Stolnik – hrvatskog brenda s dugom tradicijom u izradi klasičnih odjevnih komada, a izdanje je zaokružila klasičnim salonkama obućarke Anite Zannotti Štulec.

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović 2015. godine Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović 2015. godine (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

Modne kombinacije sa šahovnicom

Na sportskim natjecanjima s ponosom je pak nosila šahovnicu. Svijet još dobro pamti finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine između Hrvatske i Francuske. Iako su Francuzi porazili Hrvate na nogometnom terenu, to nije spriječilo hrvatsku predsjednicu da se veseli velikom nogometnom uspjehu – u dresu hrvatske reprezentacije na jakoj kiši.

Pogledala je većinu nogometnih utakmica i četiri godine kasnije u Katru iako se tada više nije nalazila na mjestu predsjednice – na stadionu je nosila hrvatsku narodnu nošnju, ali i dizajnersku košulju s kockicama modne kuće Louis Vuitton.

Kolinda Grabar-Kitarović na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. Kolinda Grabar-Kitarović na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

I dalje je itekako prisutna u javnom životu, a često zbog posla putuje u strane zemlje. Početak ove godine, primjerice, provela u Maroku, a na svojem je Instagramu podijelila fotografiju s primanja u ružičastoj haljini talijanske modne kuće Valentino.

Vojničke čizme i kožnjaci

U nekoliko navrata posjetila je i ratom zahvaćenu Ukrajinu, a na društvenim mrežama s ponosom je stala uz bok Ukrajincima objavivši fotografiju u vojničkim maskirnim hlačama i majici indikativnog natpisa Freedom, odnosno sloboda.

Kada se šeće Zagrebom, bira urbana street style izdanja u kakvima je ranije nismo imali prilike vidjeti. Na zagrebačkoj špici snimljena je dvaput ove godine – prvi put u smeđem kožnjaku, crnim hlačama i gležnjačama, a drugi put u zelenoj prošivenoj jakni predimenzioniranog kroja Mackage i vojničkim čizmama.

Točnije, nosila je uniseks model čizama Ben Alpha Industries svjetski poznatog brenda Dr. Martens.

Evoluciju stila bivše hrvatske predsjednice pogledajte u fotogaleriji na početku ovog teksta.

Kolinda Grabar-Kitarović u martama Kolinda Grabar-Kitarović u martama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Haljina Kolinde Grabar-Kitarović koja je nadmoćno pobijedila odabir Melanije Trump Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine +7 Opća skupština Ujedinjenih naroda 2019. godine

Kolinda Grabar-Kitarović: Bivša hrvatska predsjednica kao studentica sa smeđim uvojcima Kolinda Grabar-Kitarović kao brineta i plavuša Kolinda Grabar završila je četvrti razred srednje škole u SAD-u Kolinda Grabar u djetinjstvu +2 Kolinda Grabar-Kitarović nekoć je imala smeđu kosu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju