Ukoliko želite ljeto dočekati spremni, pri čemu mislimo na tijelo oslobođeno nakupljenih naslaga, blistavu kožu spremnu za prve zrake sunca i kosu pripravnu na odoljevanje štetnim zrakama vrijeme je da prigrlite naših 5 brzopoteznih metoda među kojima se kriju i beauty trikovi uz koje ćete zablistati od glave do pete

1. PREHRANA
U namjeri da tijelo dovedemo do savršenog izgleda i riješimo se naslaga nakupljenih tijekom dugog zimskog perioda najbolje rješenje je promjena prehrambenih navika. Nutricionisti savjetuju detoksikaciju, ali nikako ne preporučuju dijete zbog poznatog yo-yo efekta.

Prije ljeta izbjegavajte rigorozne dijete zbog poznatog i nepoželjnog yo-yo efekta

>>Napitak s jogurtom koji topi masne naslage i celulit

'Cilj detoksikacije stoga nije izgladnjivenje nego uvrštavanje u prehranu hrane koja će potaknuti vitalnost i energiju'  ističe nutricionistkinja Mirna Trumbetaš.

Tri glavna obroka koja sadrže obilje povrća kombiniranog s mesom, cjelovite žitarice i obilje svježe salate te voća za međuobrok sasvim su dovoljni za pripremu tijela za ljeto. Pritom naravno treba konzumirati što više vode i biljnih čajeva te izbjegavati grickalice, masne sireve i začinjenu brzu hranu.

2. VJEŽBANJE
Vježbanje kod kuće uz trening od 15 do 20 minuta dnevno može napraviti velike promjene na tijelu.

>>5 vrsta čučnjeva uz koje će noge biti spremne za pokazivanje

Vježbe koje su učinkovite kod kritičnih točki stražnjice, trbuha i nogu valja svakodnevno primjenjivati, a prvi znakovi vježbanja bit će vidljivi već nakon desetak dana ističe kineziolog Mario Valentić koji je osmislio set od četiri vježbe čiji način izvođenja možete pronaći u priloženom videu.

3. KUPAĆI KOSTIM
Istaknuti prednosti, a prikriti nedostatke prvo je pravilo prilikom odabira kupaćeg kostima čiji modeli ovu sezonu slave povratak u pedesete. Retro modeli, oni sa trendi uzorkom, digitalnim printom i popularnim prugicama idealni su za različite oblike tijela, modni dvojac Envy Rooma dizajneri Vjeko Franetović i Nikica Ivančević otkrili su koji modeli pristaju kojoj građi tijela.

Grudi -  za male grudi idealan je nabrani gornji dio kostima naglašen volanima ili krupnim uzorkom, dok velike grudi trpe jednobojne i jednostavnije krojeve bikinija. 

Struk- ukoliko nemate naglašenu liniju struka birajte jednodijelne kostime koji su ovu sezonu metodom digitalnog printa dovedeni do savršenstva i koji svojim uzorcima mogu nadomjestiti ndostatke

Bokovi - jači bokovi savršeno podnose retro modele kostima, dok najjednostavniji jednobojni gornji dio  bikinija i donji za životinjskim ili printom cvijeća laska sportskoj građi tijela nenaglašenih bokova.

 4. KOSA
Radi utjecaja soli i klora u bazenu koji neminovno utječu na kvalitetu vlasi frizeri preporučuju dva rituala kojima biste trebali počastiti svoju kosu prije nadolazećeg izlaganja sunčevim zrakama.

Spring boost – tretman je koji se sastoji od dijagnoze vlasišta, dubinskog pilinga, masaže ledenim kuglicama za stimulaciju vlasišta i postupka kauterizacije kose za obnovu vlasišta nakon zimskog perioda.

Stress relife ritual - idealan je za njegu kose pod utjecajem stresne svakodnevnice, a sastoji se od dubinskog pilinga vlasišta i opuštajuće masaže proizvodima koji uklanjaju stres. 

Ombre način bojanja kose
idealan je za nadolazeću sezonu koja pozdravlja što prirodniji izgled kose. 'Svijetli vrhovi i tamni korijen, odnosno prirodan izgled kose stvara prirodan efekt suncem obasjane kose te djeluje pomlađujuće i osvježavajuće' otrkila nam je frizerka i stilistica Sanja Brežnjak.

5. MAKE UP
U ljetnim mjesecima najvažnije je da kožu ne opterećujete teškim puderima, idealne su BB kreme koje održavaju vlažnost i prirodni izgled kože.

Zrnce rumenila na licu i ruž u nekoj od trendi ružičastih nijansi sasvim su uz debeli sloj maskare za naglašene oči idealni za dnevni look. Večernji look dovoljno je samo obogatiti tušem iznad kapka i ružem u intenzivnoj narančastoj ili crvenoj boji.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju