Kraj godine obično je rezerviran za pregled godine na zalasku.

Tako je i Google objavio popis najtraženijih pojmova, osoba, događaja... na svojoj tražilici u 2018. godini.

Kada je u pitanju Hrvatska, na popisu 10 najčešće pretraživanih osoba našla se samo jedna žena - sedmo mjesto je, naime, zauzela vojvotkinja Meghan Markle.

Googleov popis samo je potvrdio popularnost bivše glumice koja je u godini na izmaku postala supruga princa Harryja. Vojvotkinja je bila posebno popularan pojam na ovoj tražilici u tjednu kraljevskog vjenčanja u svibnju ove godine i kada je u listopadu objavljena informacija da ona i princ Harry očekuju prvo dijete. Beba na svijet stiže na proljeće.

Hrvatice, a to govorimo iz osobnog iskustva, jako vole odjevne kombinacije koje odabire Meghan Markle. Među temama koje su povezane s vojvotkinjom Google na prvih pet mjesta navodi: vjenčanje, vjenčanica, životopis, roditelji i Elizabeta II.

Pojam je relativno najpopularniji bio u Koprivničko-križevačkoj županiji koju slijede Zadarska županija, Grad Zagreb, Duborvačko-neretvanska i Šibensko-kninska županija.

Nije na odmet spomenuti i da je Meghan Markle ušla među top 10 pretraživanih osoba u Hrvatskoj godini u kojoj je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na prvom mjestu liste je pjevač Oliver Dragojević koji nas je napustio u srpnju ove godine, a preostalih 9 mjesta uz Meghan Markle zauzeli su Zlatko Dalić i njegovi izabranici i to ovim redom:

1. Oliver Dragojević
2. Dejan Lovren
3. Luka Modrić
4. Zlatko Dalić
5. Ante Rebić
6. Domagoj Vida
7. Meghan Markle
8. Ivan Rakitić
9. Šime Vrsaljko
10. Mario Mandžukić

Meghan Markle Meghan Markle Foto: Getty Images

O popularnosti Meghan Markle puno govori i činjenica da se našla na prvom mjestu najpretraživanijih osoba na globalnoj razini, na kojoj je također bila posebno popularna u vrijeme kraljevskog vjenčanja i objave trudnoće.

U top 10 najčešće pretraživanih osoba na globalnoj razini našlo se još nekoliko žena. To su pjevačica Demi Lovato, Khloe Kardashian, jedna od sestara iz klana Kardashian, manekenka Hailey Baldwin, pronoglumica koja je navodno spavala s Donaldom Trumpom, Stormy Daniels i reperica Cardi B.

Evo i cijelog popisa:

1. Meghan Markle
2. Demi Lovato
3. Sylvester Stallone
4. Logan Paul
5. Khloe Kardashian
6. Jair Bolsonaro
7. Brett Kavanaugh
8. Hailey Baldwin
9. Stormy Daniels
10. Cardi B

Meghan Markle bila je jako popularna u godini na izmaku Meghan Markle bila je jako popularna u godini na izmaku Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju