Oči svijeta danas su uprte u britanski grad Windsor u kojem su princ Harry i Meghan Markle izrekli sudbonosno "da".

Galerija Meghan i Harry ispred oltara Meghan ispred kapele sv. Jurja Meghan Markle i princ Harry ispred oltara u kapelici sv. Jurja +4 Meghan na ulasku u kapelu sv. Jurja

Svi su s nestrpljenjem iščekivali trenutak kada će se 36-godšinja Amerikanka prvi put pojaviti u svojoj vjenčanici, a taj trenutak napokon je došao.

Vidno uzbuđena mladenka u pratnji majke Dorije Ragland stigla je pred kasnogotičku kapelu sv. Jurja koja se nalazi u sklopu dvorca Windsor. Izgledala je kao prava princeza u neočekivano jednostavnoj i tradicionalnoj vjenčanici. Modni stručnjaci predviđali su da će Meghan posegnuti za znatno modernijim modelom haljine, ali izgleda da je za ovaj važan dan ipak odlučila igrati na sigurno i odabrala "konzervativniju" varijantu vjenčanice.

Meghan i Harry ispred oltara Meghan i Harry ispred oltara (Foto: Getty Images)

Kesingontska palača na Twitteru je objavila kako je vjenčanicu dizajnirala britanska dizajnerica Clare Waight Keller, kreativna direktorica modne kuće Givenchy. I ovo je također veliko iznenađenje jer se tjednima "šuškalo" o tome kako bi za vjenčanicu trebao biti zadužen dizajnerski duo iz modnog brenda Ralph & Russo ili modna kuća Burberry, a u posljednji trenutak u igri se pojavilo i ime Stelle McCartney.

Prema priopćenju palače, Meghan i Clare zajedno su radile na dizajnu haljine koja predstavlja klasičnu eleganciju modne kuće Givenchy. Vjenčanica čistih linija napravljena od svile ima izrez u obliku lađe koji graciozno uokviruje ramena i stavlja naglasak na struk.

Sviđa li vam se vjenčanica Meghan Markle?

glasova:

Meghan je izrazila želju da njezino vjenčano izdanje ima posvetu zemljama Commonwealtha, a Clare je udovoljila toj želji dizajniravši veo koji sadrži posebnosti flore svake od 53 zemlje u ovoj zajednici.

Veo mladenke pridržavala je dijamantna tijara kraljice Mary u centru koje se nalazi broš s 10 dijamanata koji datira iz 1893. godine. Tijara je napravljena 1932. godine u Engleskoj, a broš je bio dar koji je Mary dobila povodom svog vjenčanja za princa Georgea. Uz tijaru, Meghan je nosila naušnice i narukvicu draguljarske kuće Cartier.

Vjenčanica Meghan Markle Vjenčanica Meghan Markle (Foto: AFP)

Vjenčanica Meghan Markle je vrlo lijepa, ali izostao je spektakl. Očekivao sam više, naročito od glumice koja je naviknuta na crvene tepihe i nošenje glamuroznih haljina. Prema pravilima, Meghanina vjenčanica trebala je biti jeftinija od vjenčanice Catherine Middleton, s obzirom na to da je Catherine udana za drugog po redu prestolonasljednika, pa je možda i zato njena haljina jednostavnija, ali mislim da je mogla dodati malo spektakla, primjerice malo čipke.

Vjenčanica je zapravo vrla slična vjenčanici Catherine Middleton samo što nema čipke, a i Meghanin veo je duži od vela Catherine Middleton. Vjenčanica Meghan Markle ipak se ne može uspoređivati sa spektakularnom vjenčanicom Grace Kelly, najljepšom vjenčanicom svih vremena
, komentirao je modni dizajner i stilist Ivan Friščić.

Princ Harry i Meghan Markle vjenčanjem su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Susexa Princ Harry i Meghan Markle vjenčanjem su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Susexa (Foto: AFP)

Osim vjenčanice, modna kuća Givenchy napravila je i cipele koje je Meghan nosila na vjenčanju. Elegantnu nisku punđu napravio je Serge Normant, a za vrlo decentnu šminku bio je zadužen njezin dugogodišnji prijatelj, vizažist Daniel Martin.

Jutros je objavljeno i koju će titulu Harry i Meghan dobiti nakon vjenčanja. Kao što su stručnjaci za britansku kraljevsku obitelj pretpostavili, od danas će ih se oslovljavati titulom vojvotkinje i vojvode od Sussexa.

Sve o kraljevskom vjenčanju saznajte na portalu Showbuzz.hr.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju