Kate Winslet u novoj TV seriji pokazala ju svu raskoš i prilagodljivost svog glumačkog talenta.

Galerija Scena iz serije Scena iz serije Hugh Grant glumi bivšeg kancelara +5 Kate Winslet oduševila je ulogom kancelarke Vernham

Nova HBO-ova hit serija Režim od prošlog je tjedna dostupna na HBO Max streaming platformi, a glavnu ulogu, onu kancelarke Elene Vernham, nosi Kate Winslet. Portretiranje autoritarne glave izmišljenog režima izmišljene zemlje zasigurno nije ono što bismo očekivali od slavne glumice, ali taj joj lik stoji izvrsno i uvjerljivo.

Glavni producent serije je Will Tracy, najpoznatiji po svom radu na Nasljeđu, velikoj HBO-ovoj uspješnici koja je imala čak četiri sezone. Režim je opisao ovim riječima:

Downton Abbey, ali u autokratskoj palači.

Ono što možemo očekivati su kompleksne političke zavrzlame i nadmetanja, grabljenje moći i antifeministički ljubavni interes koji pokušava iskvariti i poljuljati plemenitu (ali svejedno diktatorsku) kancelarku.

Scena iz serije Scena iz serije "Režim" (Foto: Profimedia)

Režim na crnohumoran način priča priču o jednoj godini unutar zidina palače modernog europskog režima koji se počinje razotkrivati.

Diktatorica, ne diktator

Maestralna Kate Winslet autokratski je vođa izmišljenog režima, a kada počne gubiti konce iz svojih ruku, otkriva se njezina velika želja za moći, ali i snažan pritisak koji osjeća, kao i brojne paranoje. Kancelarka Vernham uspostavlja neobičan i blizak odnos s nasilnim antifeminističkim vojnikom koji ubrzo pridonosi propadanju režima i stvaranju katastrofe međunarodnih razmjera.

Kate Winslet kao kancelarka Vernham Kate Winslet kao kancelarka Vernham (Foto: Profimedia)

Glumica je progovorila o svojem oduševljenju ulogom koja spaja čeličnost snažnog vođe i krhkost i emotivnost koje se obično pripisuju ženi:

Nikad nisam pročitala takav scenarij, nikada nisam naišla na lik poput nje. I znala sam da nikad prije nisam glumila nikoga poput nje, željela sam raditi komediju.

Sviđa mi se činjenica da se radi o diktatoru, ali ona je zapravo diktatorica. To nije muški diktator. I prepoznala sam nijanse i žensku krhkost koju sam mogla istražiti iza te maske.

Uz Winslet glumi i Hugh Grant, a utjelovio je bivšeg kancelara koji je svrgnut godinama ranije, dok je u ulozi kancelarkinog fatalnog vojnika Matthias Schoenaerts.

Hugh Grant glumi bivšeg kancelara Hugh Grant glumi bivšeg kancelara (Foto: Profimedia)

Serija ima šest epizoda, a sve se mogu pogledati na platformi HBO Max.

The Gentlemen Pozitivne reakcije samo se nižu: Izašla je nova serija Guya Ritchieja

Griselda Serija o narkošefici Griseldi Blanco Sofiju Vergaru prikazala u sasvim drukčijem izdanju

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju