Noćas su u Los Angelesu dodijeljene nagrade Emmy za najbolja televizijska postignuća za ovu godinu, a među okupljenima se posebno istaknula australska glumica Sarah Snook koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu u popularnoj seriji "Nasljeđe".

Galerija Sarah Snook kao Shiv Roy Sarah Snook kao Shiv Roy Sarah Snook +2 Sarah Snook

Sarah je blistala u maksi crvenoj haljini s potpisom Vivienne Westwood, a sve prisutne je oduševila dirljivim govorom u kojemu je zahvalila svojoj bebi - jer joj je njezina blizina u trbuhu, za vrijeme trudnoće, dala snagu da ostvari ovakav uspjeh.

Snook se proslavila ulogom Shiv Roy, najmlađe i jedine kćeri obitelji Roy koja posjeduje globalni medijski konglomerat sa sjedištem u New Yorku.

Patrijarhu Loganu Royu zdravlje je sve lošije pa se njegova djeca počinju pripremati za budućnost bez oca, ali i za preuzimanje posla. Kako to biva i u realnom svijetu, Shiv, kao jedina žena u obitelji mora proći trnovitiji put do vrha, a takva joj se situacija, kako je javno podijelila u jednom intervjuu, dogodila i za vrijeme snimanja.

Sarah izlazi iz okvira prosječne holivudske junakinje pa je, tijekom karijere, nailazila na neugodne situacije. Jedna od njih bila je i ona u kojoj ju je producent, pred cijelim timom, prekorio jer je pojela maleni komad torte.

Svaki put kad dobiješ neku dobru ulogu sama sebi obećaš da ćeš vježbati, pokrenuti se i stvarno se potruditi da izgledaš kao filmska zvijezda. A onda se zapitaš: Zašto bih uopće pristala na to i prihvatila taj nametnuti ideal ljepote – koji sve više žena čini nesretnima? One se osjećaju kao da nisu dovoljno dobre jer ne mogu to postići, a to uopće nije realno, rekla je Sarah.

Sarah Snook kao Shiv Roy Sarah Snook kao Shiv Roy (Foto: Profimedia)

Unatoč istančanom modnom stilu, gracioznom držanju, zavidnoj karijeri i financijskoj stabilnosti – žena koja nije mršavica, kao da nije uspjela u životu. Ovaj obrazac možemo primijetiti svuda, ne samo u Holywoodu, a Sarah je objasnila kako se ona bori protiv toga.

Često sam sumnjala u sebe, baš zbog toga jer se nisam osjećala dobro u svome tijelu. Borila sam se s unutarnjim kritičarima koji su živjeli u meni, kad, primjerice, ne bih mogla zakopčati haljinu.

A onda sam razvila lik starije sestre, kao svoj unutarnji alter-ego. Svaki put kad bi mi palo samopouzdanje jer ne stanem u haljinu, ja bih se drsko upitala: A što ćeš učiniti povodom toga?

Lana Jurčević Imate pravo na svoje mišljenje, ali ne i pravo da tim mišljenjem povrijedite drugu osobu

Hoćeš samo cmizdriti, ili ćeš se sabrani, otići van i poraditi na sebi?, rekla je Sarah u jednom od intervjua i dodala da je doista teško biti žena – ali ne po onim izlizanim pitanjima koje obično ističemo, već po činjenici da su žene same prema sebi najokrutnije – puno okrutnije nego što bi bile prema drugim ljudima.

Sarah Snook Sarah Snook u haljini Vivienne Westwood na dodjeli nagrada Emmy 2024. (Foto: Profimedia)

Ashley Graham puca od samopouzdanja u prozirnoj haljini s detaljem koji postaje sve veći hit Ashley Graham u prozirnoj Swarovski haljini Ashley Graham u prozirnoj Swarovski haljini Ashley Graham u prozirnoj Swarovski haljini +6 Ashley Graham u prozirnoj Swarovski haljini

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju