Kate Elizabeth Winslet, engleska glumica, rođena je 5. listopada 1975. godine. Odgojena u glumačkoj obitelji, počela je nastupati u ranoj dobi. Sve je krenulo s ulogama u reklamama, televizijskim emisijama, predstavama..., a njezina prva velika uloga bila je u drami "Nebeska stvorenja" iz 1994. godine redatelja Petera Jacksona.

Galerija Kate Winslet na dodjeli Oscara 1996. godine Kate Winslet u haljini brenda Safiyaa koji nosi i Viktorija Rađa Kate Winslet +0 Kate Winslet (Foto: AFP)

Međunarodna zvijezda postala je 1997. godine zahvaljujući ulozi u filmu "Titanic" redatelja Jamesa Camerona. Film je postavio rekorde na blagajnama, a Kate je osigurao drugu nominaciju za Oscara. I danas je film koji mnogima prvi pada na pamet kada se spomene njezino ime.

Međutim, Kate je nakon "Titanica" ostvarila cijeli niz sjajnih uloga zbog kojih se danas smatra jednom od najboljih glumica.

A osim po glumačkom angažmanu, Kate Winslet poznata je i po činjenici da je ponosna na svoje tijelo i sve svoje "nesavršenosti". Zbog toga je publika voli još i više. Ova dobitnica Oscara puno je puta oduševila svojim izjavama na ovu temu.

Kao dijete nikad nisam čula da mi neka žena kaže "Volim svoje tijelo". Ni moja majka, ni starija sestra, ni moja najbolja prijateljica. Niti jedna žena nikad nije rekla "Tako sam ponosna na svoje tijelo". Zato činim sve da to govorim mojoj kćeri Miji jer pozitivan odnos prema fizičkom izgledu mora početi u ranoj dobi, izjavila je svojedobno.

U vremenu u kojem je barem na fotografijama moguće lako mijenjati izgled tijela, Kate predstavlja pravo osvježenje u svijetu slavnih. Svojim stavom neprestano poručuje da smo svi ljudi i da nema ničeg lošeg u našem prirodnom izgledu, obliku tijela. Tako je i snimajući popularnu seriju "Mare iz Easttowna" odbila fotošopiranje njezinog tijela u scenama seksa. Osim toga na prepravak je poslala i promotivni plakat za seriju rekavši da je previše izmijenjena.

Mislila sam se, ljudi, ja znam koliko bora imam oko očiju, molim vas vratite ih sve natrag, rekla je.

"Znam koliko bora imam...": 10 slavnih dama koje su se pobunile protiv fotošopiranja Jameela Jamil Lili Reinhart Zendaya +6 Kate Winslet

Rođendan ove sjajne glumice, iskoristili smo zato kao priliku da izdvojimo njezinih 15 izdanja s crvenog tepiha koja slave ljepotu ženskog tijela.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju