Topla i krepka juhica mnogima je omiljeni zimski ručak. Osim što je hranjiva, ona grije dušu i tijelo, nastaje brzo i lako i baš zato ima sve kriterije za savršen obrok. Možda i najomiljenija kremasta juha jest ona od gljiva, a u nastavku možete pronaći recept od svega nekoliko sastojaka koji oduševljava već na prvu žlicu.

 

Juha od šampinjona – sastojci:

  • 150 g šampinjona
  • 2 manja krumpira
  • Pola stabljike poriluka
  • 3 češnja češnjaka
  • Svježi peršin
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Začini po želji

Juha od šampinjona – priprema:

  1. Na malo maslinova ulja dodati narezane šampinjone, krumpir, poriluk i češnjak. Zaliti vodom i kuhati sve dok povrće ne omekša.
  2. Štapnim mikserom usitniti do kremaste teksture pa po potrebi dodati još malo vode, ovisno o željenoj gustoći.
  3. Kuhati još nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi pa začiniti po želji. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još pet minuta.
  4. Na kraju dodati svježi peršin i sjemenke po želji.

Postoji mnogo recepata za kremastu juhu od gljiva, a ovaj je s nama podijelila food blogerica Bojana. Još ukusnih recepata koji griju dušu i tijelo možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Zelena povrtna juha oporavit će vašu probavu Ova ukusna juha od zelenog povrća umirit će vašu probavu, ali i cijeli organizam Juha od kostiju Jeste li znali da je juha od kostiju najbolji prirodni lijek? Juha od karfiola Recept za krepku juhu od karfiola koja grije poput dekice Povrtna juha Ručak za 20 kuna: Recept za brzu juhu koja sjajno zasićuje iako ne sadrži ni komadić mesa Juha od rajčice s tortellini tjesteninom Savršeni ručak za kišni dan: Prefina juha s tortellini tjesteninom koja sjajno zasićuje

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju